Dag 11

Door van den Brug - A couple of years ago

Dinsdag 25 juni.

Opgestaan met een strak blauwe lucht. Dacht te gaan douchen, maar helaas waren er nog wachtenden voor mij, dan maar op de volgende camping.
We hebben weer een prachtige route gereden over de Bow Valley Parkway en vanaf Lake Louise de bekende Icefields Parkway richting Jasper, dit konden we niet fout rijden, want er gaat maar 1 weg naar Jasper. We raken niet uitgekeken, zo mooi al die natuur (voor de lezers thuis wordt het bijna saai denk ik, ha ha). Halverwege de route begint het helaas te regenen.
Op 2068 meter hoogte gestopt bij het Colombia Icefields Discovery Center, ondanks het slechte weer is het er erg druk. Soms hebben we het gevoel dat we in een Aziatisch land zijn ipv Canada, overal hoor je kreten van Tsjing shong tai of zoiets.
We zijn met de Icefield Explorer met 16 km per uur naar een gletsjer gereden, hier konden we een half uur verblijven, jammer van de regen, maar koud was t niet (9 gr ongeveer).
Daarna zijn we met een bus naar de Skywalk gebracht, dit is een enorm bouwwerk, een half ronde glazen brug, ook een glazen bodem, maar door de regen kon je er niet goed doorheen kijken helaas.
Onderweg richting Jasper nog wat stops gemaakt, oa bij de Sunwapta Fall, ook weer prachtig hoe dat gletsjerwater altijd maar door dendert.
Laatste stukje naar de camping toch nog weer fout gereden, knap toch? De camping ligt midden in de natuur, hout gekocht voor een kampvuur en met pijn en moeite aan het branden gekregen, wij zijn duidelijk geen padvinders geweest. Er is geen water en elektra, dat wisten we wel, maar…..er zijn ook geen douches, dat is dan weer minder. Haren bij de wastafel gewassen en morgen maar kijken of we in de camper kunnen douchen, dat wordt nog wat.
Nog heerlijk van de zon kunnen genieten en wie weet zien we beren, want hier zitten ze zeker!

Reacties

Janine en Francis A couple of years ago

Leuk, deze berichten. Zie het zelf ook allemaal weer voor me.😀😀

Ingrid A couple of years ago

Komt me allemaal erg bekend voor. Zo mooi dat stuk!

Chris en Renske A couple of years ago

We hadden even een aantal dagen in te halen. Maar dat leest leuk weg. Saai begint het zeker nog niet te worden hoor, blijf maar lekker schrijven! Leuke avonturen maken jullie mee, dat verkeerd rijden is toch wel een dingetje he haha. We zijn erg benieuwd naar jullie douche-avontuur. Dat lezen we vast weer in een volgend verhaal. Geniet er nog lekker van, maar zo te lezen vermaken jullie je nog uitstekend!

Renske A couple of years ago

Hey we kunnen weer schrijven
We hebben weer wifi
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!