8 juli - dag 4; San Francisco

Door Fam. Aerns - 09-07-2019 04:10

Maandag 8 juli, onze laatste dag in deze heerlijke stad. De afgelopen dagen al eens tegen de jongens gezegd: als ik 1 stad mocht kiezen, hie ein de States, waar ik mocht wonen, dan is dat torenhoog nummer 1 San Francisco. Want ook vandaag weer in een mooie wijk gelopen. Maar eerst in de ochtend naar Alcatraz samen met Rijck en Finn. Aangezien wij al eens eerder een bezoek gebracht hebben aan deze oude gevangenis, bleef Eed aan wal en had zijn eigen plan de campagne gemaakt, met o.a. een wandeling met een bezoek aan een aantal kazernes.

De stad lag in een grijze deken, toen we met de Über vanaf het hotel naar Pier 33 reden. Ook mooi om dit mee te maken. Het waaide stevig. Gelukkig waren we er op voorbereid met trui en sjaal. We moesten even wachten voordat we aan boord konden. De tickets had ik in mei al geboekt. En maar goed ook, want ter plaatse was het neit meer mogelijk. Je kunt deze tickets vanaf 90 dagen voordat je deze tour wilt maken reserveren. 

Het is een interessante tour en bovendien krijg je ook nog eens een mooi uitzicht op de stad. En vandaag zelfs zagen we de Golden Gate in de mist hangen, wat ook weer een mooi plaatje oplevert. Gewapend met een audio-set, Nederlands gesproken, maakten we de tour. De jongens waren onder de indruk. Het woord 'interessant' hoorde ik zelfs! Na 2,5 uur pakten we de boot terug en zochten we Eed op. Hij had nog 2 kazernes bezocht, gelopen over Fisherman's Warf en in het zonnetje op ons gewacht. Want, jazeker je leest het goed, de zo'n was inmiddels weer gaan schijnen. Want dat moet toch gezegd worden: wat hebben wij geboft met het weer hier. 

Voordat we Fisherman's Warf achter ons lieten, hebben we geluncht met de......meeuwen. Edo en ik namen de specialiteit; Clam Chowder. Een grote, soort van Italiaanse bol, waarvan de top en het middelste gedeelte eruit is gesneden (aan elkaar) en de lege holte is gevuld met een saus en krab. De jongens namen Fish and chips. En dat hebben ze geweten..... De grote meeuwen waren er dol op. Wisten goed de vis van het brood te onderscheiden. Gingen dus ook alleen maar voor het beste. Het brood werd met de nek aangekeken en de vis werd gretig opgegeten. Gelukkig voor de jongens konden ze alles 'rustig' opeten. De mensen tegenover ons werden echt lastig gevallen. Waarbij de zelfs een van hen met een bakje vis aan kwam lopen. Van de 4 of 5 gebakken visjes, kon hij er nog 1 redden. De rest werd geconfisqueerd door de, inmiddels, dolgedraaide meeuwen. Voor ons een geweldig spektakel om te zien! 

Om ons bezoek helemaal compleet te maken, mocht natuurlijk een rit met de Cable Car natuurlijk niet ontbreken. Vanaf Fisherman's Warf tot aan Powell Street/Market Street. Wat een belevenis. Soms zijn de stukken zo stijl omhoog of naar beneden, dat je jezelf afvraagt of het allemaal wel goed gaat. Toen weer terug gelopen naar ons hotel. 

Op mijn lijstje stond nog 1 ding wat ik graag wilde zien; the Painted Ladies, bij Alamo Square. Terug in de tijd naar Full House.... Rijck en Eed lekker relaxen op de kamer en Finn wilde mee met mij, nadat hij Eed verslagen had met kaarten. Een mooi deel van San Francisco. Helaas zitten alle foto's hiervan op de camera. Maar het is echt de moeite waard. Neem een kleed mee, iets te drinken en wat te eten en je kunt er een paar uur vertoeven. 

's Avonds zijn we naar Japantown gelopen en hebben heerlijk Japans gegeten. Wederom een leuke ervaring en erg lekker.

Onze laatste nacht in San Francisco. Vanaf morgen begint onze rondreis. We halen de auto op en rijden in ca. 2,5 uur naar onze volgende bestemming: Monterey. 

Reacties

Pa 09-07-2019 20:47 {{button-58160}}

Mooi geschreven Berlin. Veel herinneringen komen weer naar boven. San Francisco is inderdaad een geweldige stad. Nu op naar jullie rondreis. Geniet van elke dag en heel veel plezier. Fijn om te horen dat de jongens ook genieten. (He boys ik mis jullie wel hoor)
Dikke zoen en wij blijven jullie volgen.
Pa
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan