15 juli - dag 11; Bryce Canyon

Door Fam. Aerns - 16-07-2019 06:48

Wat een geweldige dag!!! Vandaag hebben we Bryce Canyon bezocht. Voor de mannen de eerste keer. Daarom was ik zo benieuwd wat ze ervan vonden. Gelukkig vonden ze het ook heel mooi!

We konden natuurlijk niet vertrekken met een lege maag. Dus eerst goed ontbeten in het hotel. Daarna alles bij elkaar gezocht, want zo'n wandeling valt en staat natuurlijk met een goede voorbereiding 😉. De auto lieten we staan en maakten gebruik van de parkshuttle die precies voor ons hotel stopte. Deze bus maakt een ronde in het park en stopt op groot aantal plaatsen in het park. Als je geen NP kaart hebt, koop je gewoon een kaartje bij het loket van BW Rubys Inn. De bus gaat iedere 10-15 minuten. Wanneer je alleen bij de viewpoints wilt kijken en niet wilt wandelen, pakt je iedere keer een andere bus, die je weer naar het volgende punt brengt. 

Wij zijn eerst bij het Visitor Center uitgestapt. Daar kun je meer te weten komen over het park en informatie m.b.t. de weersvoorspellingen. Maar je kunt er ook souvenirs kopen. Nadat wij weer in de bus waren gestapt, zijn win blijven zitten tot het hoogste punt: Bryce Point. Daar zijn we begonnen aan de eerste wandeling; Rim Trail. Echt schitterend! Wat een hoogteverschillen en de 'hoodoos' in allerlei soorten en maten. De wandeling eindigde bij Inspiration Point. Wederom weer een magnifiek uitzicht. Rijck en Finn zijn toen met de bus terug gegaan. Eed en ik zijn naar Sunset Point gelopen. Bij elkaar zo'n 3 uur wandelen op verschillende hoogtes. Voldoende water meegenomen, goed schoeisel aan en ingesmeerd tegen de zon. Er zijn nog veel meer hikes die je kunt lopen. Van makkelijk tot moeilijk, van 30 minutengesprek tot een hele dag. Voor ons was dit goed zo. Met de bus weer naar huis. De jongens gingen lekker zwemmen, mama moest even wassen en Eed even relaxen. Na het eten zijn Edo, Rijck en ik nog weer terug gegaan voor de zonsondergang bij Sunset Point. Ook dit had ik niet eillen missen. Je kunt je er geen voorstelling van maken wat je te zien krijgt. Je kunt het ook heel moeilijk omschrijven wat je ziet. Het is gewoon zo mooi park. 

Na de zonsondergang nog even een foto maken bij de ingang van het park. En dan kan het maar zo gebeuren dat je in gesprek komt met mensen uit San Diego. Dat geeft de vakantie toch weer net een extra demensie. De Amerikanen zijn vriendelijke mensen. We kregen wel 100 tips voor San Diego (inclusief jaartallen) Wat een spreker was die man..... Top! 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan