Revelstoke

Door Familie Loos - 20-06-2022 05:57

19 juni
Om 9 uur rijden we weer naar de volgende stop Revelstoke. Lamplighter Campground. 
Het is gisteren gaan regenen en de hele nacht en vanmorgen bleef het regenen.
We gaan eerst tanken (er is al een halve tank verbruikt weer) en daarna cappuccino halen bij de Starbucks. Daarna rijden we tot half 12 door tot het Mara Lake Provincial Park. We zetten in de camper koffie, pakken lunch benodigdheden uit de kast en gaan aan een tafeltje aan de Lake zitten broodje eten. Het is inmiddels droog geworden en de zon is tussen de wolken door gaan schijnen. We zitten lekker tot half 1 en gaan daarna de laatste 90 km rijden naar Revelstoke.  Helaas reden we gelijk de regen in. 
1400 uur komen we aan op Lamplighter campground. Het is droog en zonnig. 
Roel en Martijn zijn naar het dorp gelopen voor drinken en een knabbeltje. Daniël en ik hebben lekker in de zon gezeten lezen en relaxen.
Tegen half vijf werden de wolken heftiger en werd het frisser. De zon was achter de wolken verdwenen en we hadden meer wind. Dus werd het kouder.
Na ons drankje en knabbeltje zijn we naar het dorp gelopen. Ongeveer 30 minuten wandelen. Je keek heel mooi op de bergen met in de toppen nog sneeuw. Over de Columbia River heeft men een brug gebouwd, Revelstoke Suspension Bridge,  voor verkeer maar ook voor voetgangers. 
Door het dorp met z’n specifieke Canadese huizen liepen we naar de Village Idiot. Een leuk restaurant waar we lekker hebben gegeten. 
Daarna zijn we weer teruggewandeld. Wederom 10 cm korter. 😜
We zitten nog buiten onder de luifel van de camper uit de wind. Het begint nu een beetje te schemeren. We zitten vlakbij een spoorbaan waar vrachttreinen voorbij komen. De treinen zijn heel lang. Vanavond duurde het een kwartier (misschien wel langer) voor de trein voorbij was.
Morgen gaan we Revelstoke verkennen.

Reacties

de Osjes 20-06-2022 06:32 {{button-63021}}

Wat een boeiende verhalen, ik hoef er niet meer geen ben er geweest, door jullie mooie verhalen en mooie foto's. Wees maar blij dat het niet zo heet is. Dan loop je maar te puffen. Geniet

Conny van Rijn 20-06-2022 07:13 {{button-63022}}

Elke ochtend weer even kijken wat jullie meegemaakt hebben op jullie reis door Canada. En elke dag hoop ik dat het zonnetje zich wat meer laat zien!
Gelukkig laten jullie je niet kisten door de weersomstandigheden! Ik blijf duimen voor een zonnetje en jullie allemaal een mooi en goed vervolg van de reis! Geniet ervan!

Suzanne 20-06-2022 09:16 {{button-63029}}

Lang geleden zijn we bij Revelstoke Dam Visitor Centre geweest😊

Patricia Roos - van Tricht 20-06-2022 22:13 {{button-63052}}

Oh heerlijk ik droom helemaal weg bij jouw verhalen ♥️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan