Nicky van den Berg

Tioga Tours reisadviseur Sinds 2011 ben ik werkzaam bij Tioga Tours. Na een aantal jaar op een regulier reisbureau gewerkt te hebben wilde ik mij graag specialiseren in Amerika en Canada. In 2004 ben ik voor het eerst naar Amerika geweest en was direct verliefd op dit geweldige land. Chicago is mijn favoriete stad samen met San Francisco.

Destijds reisde ik samen met mijn partner, maar inmiddels ook met onze twee kleine kinderen. Ook voor de allerkleinsten heeft Noord-Amerika veel te bieden.

Bezochte gebieden

Chicago, New York, Washignton, Florida, West-Amerika, Rocky Mountains, New England, Deep South, West-Canada ,Hawaii

Favoriete steden

  1. Chicago
  2. San Francisco
  3. New York
Tioga Tours

Favoriete parken

  1. Yellowstone National Park
  2. Arches National Park
  3. Zion National Park

Tips

  • Breng een bezoek aan de Ben & Jerry's fabriek en Waterbury, Vermont
  • Kijk of je walvissen kunt spotten in Tofino, Vancouver Island
  • Bezoek Valley of Fire in Utah
  • Reserveer drie maanden voor vertrek je ticket voor Alcatraz bij San Francisco!
Alcatraz

New England

New England heeft mij erg verrast! Het is een goede afwisseling van mooie steden en prachtige natuur en cultuur. De Green en White Mountains vond ik prachtig; in de wintermaanden kun je er wintersporten, 's zomers en in de herfst kun je er ziplinen, mountainbiken, kanoën, vissen en hiken. Rondom de Green Mountains en White Mountains liggen veel gezellige plaatsjes met fantastische restaurants. Ketens als Mac Donald's vind je hier niet snel. Het meest verrassend vond ik Acadia National Park. Het heeft een ruige uitstraling door zijn ligging aan de kust, er zijn prachtige wandelingen mogelijk en kanoën/kajakken is er erg leuk! De beste uitvalsbasis voor Acadia NP is Bar Harbor, een leuk stadje met barretjes en restaurants waar je absoluut kreeft moet eten. New England is vooral populair in de herfst vanwege de Indian Summer, maar ook daarbuiten valt er genoeg te beleven.

Bar Harbor

West-Amerika

In 2011, 2013 en 2015 ben ik in West-Amerika geweest. Het is een zeer diverse bestemming; het ene moment rijd je door de woestijn, het volgende word je omringd door bergen en naaldbomen. Elk gebied heeft zijn charmes; de grootsheid van de Grand Canyon staat tegenover het “knusse” van Zion. Tijdens mijn reis van Seattle naar San Francisco was Yellowstone echt de uitschieter. Het park is bekend om de Old Faithfull-geiser, de vele hot springs en niet te vergeten de bizons! Ook indrukwekkend: de Delicate Arche Trail in Arches, Zion en de Pacific Coast Highway. San Francisco blijft de mooiste stad van de westkust!

Tioga Tours

West-Canada

Tijdens mijn bezoek aan het prachtige West-Canada, in mei 2013, heb ik het eerst kennis gemaakt met Vancouver Island. Het heeft me enorm verrast; van Victoria met de Engelse invloeden tot het Pacific Rim National Park, waar je je in het regenwoud waant. In Tofino mag een walvisexcursie niet ontbreken. Wells Gray met de prachtige watervallen was fantastisch, maar mijn favoriet zijn de Rocky Mountains: Jasper, waar de beren zonder op of om te kijken de weg oversteken, de Icefields Parkway, de Colombia Icefields en Banff met zijn prachtige azuurblauwe meren.

Tioga Tours

Deep South

Een heel nieuw stuk Amerika ontdekte ik in april 2014: De Muziekroute! De stad New Orleans verraste me met veel cultuur, prachtige parken langs de Mississippi-rivier én het gezellig French Quarter. In Memphis is een bezoek aan Graceland en Beale Street zeker de moeite waard. Overal op straat en in cafés zijn optredens en bandjes. Vergeet in Nashville niet een bezoek te brengen aan de historische plantagehuizen. Ook de route via de Great Smoky Mountains en de Blue Ridge Parkway naar Shenandoah National Park was zeer de moeite waard. Deze trip eindigde in New York, waar een bezoek aan de Empire State Building, Central park en Times Square de show stalen.

Memphis muziekroute

Hawaii

Ik viel van de ene in de ander verbazing. Wat is Hawaii mooi! De natuur is echt prachtig, ik kan geen plek bedenken waar ik ooit zulke mooie natuur gezien heb. Alle eilanden hebben weer hun eigen kenmerken. Zo vond ik Pearl Harbor op Oahu erg indrukwekkend. De Road to Hana is een echte aanrader op Maui! Op Kauai mag je Waimea Canyon echt niet missen en op Big Island mag een bezoek aan Hawaii Volcanoes National Park niet ontbreken!

Maui Hawaii
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!