Larry

Door Ronald & Josée Haak - 10-06-2010 04:23

Woensdag 9 juni

We werden vroeg gewekt door inbrekersgeluiden. Dit werd veroorzaakt door een stel vechtende kraaien. Zoals alles in Amerika zijn ook die hier extra large.

Omdat we toch wakker waren, opgestaan, geroosterde boterham en op naar Jasper. Parkeren pal voor het Soft Rock Café en op z’n Hollands het internet gebruiken. Voor ons fatsoen toch binnen maar twee koffie gehaald. De brief naar oma kon eruit en daarna bye bye Jasper.
 
Het wordt eentonig maar wederom een prachtige rit met een wisselend landschap waarbij we langzaam afscheid nemen van de Rockies. Nog even een stop bij de hoogste berg Mt. Robson. Helaas zat er een wolk om de top.
Voor de wildscore zien we nog een grote elk, maar de graag geziene Moose komt niet tevoorschijn.
 
De bergen worden kleiner en de sneeuw minder en dan ineens word ik overvallen door weemoed. Ik herken het gevoel uit m’n jeugd als we in Lochem waren geweest en dan weer naar huis moesten. Ik vind het blijkbaar jammer om hier weg te gaan.
 
Lang blijft dit gevoel gelukkig niet, want in Avola ontmoeten we Larry. We hadden even op deze ontmoeting moeten wachten, want al 65 km eerder stond aangekondigd: the best burger in the world: downtown Avola. Daar gaan we heen.
 
Avola is een gehucht met drie straten en de middelste is downtown. Daar, vlakbij de overweg, ligt de Log Inn Pub. Omdat de tijd weer een uurtje achteruit is gegaan is een hap eten long overdue, we gaan dus naar binnen.
In de blokhut zitten een paar gasten, er ligt een dode beer en Larry staat achter de bar en maakt hamburgers. De beer heeft akelig scherpe tanden en Larry heel veel tatoeages. Het is het type ruwe bolster, blanke pit. Hij maakt de hamburgers zoals ik in het hotel de eitjes maakte: met veel liefde en geduld. Ze zijn erg groot, ook de junior size, en smaken geweldig. Je moet wel geduld hebben.

     
 
Een uurtje later vervolgen we de reis naar Wells Gray Park, waar we 350 km na Jasper aankomen. Bij aankomst op de KOA kampground is het helaas gaan regenen. Ik nestel me op de bank en Josee loopt heen en weer (door de regen) naar de wasmachines en drogers. Het is even wennen, echt ouderwetse apparaten, maar uiteindelijk komt ze terug met een warme en keurig opgevouwen, schone was. We volgen de verkiezingen in de wetenschap dat wij de uitslag eerder weten dan jullie.
 
Morgen gaan we het park in, er schijnen veel beren te zijn.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan