Pacific Sunset

Door Ronald & Josée Haak - 17-06-2010 04:20

Maandag 14 juni

Bij het opstaan genieten we nog even van ons mooie zonnige plekje midden in de natuur met een buitenontbijtje. Dan verlaten we Arrowvale Campground en gaan op weg naar het Pacific Rim National Park. We willen twee nachten blijven staan op de Green Point Campground.

Josee moet nog kaarten op de bus doen en waar doe je dat. De brievenbussen hebben een rode vlag voor de postbode als teken om iets mee te nemen, maar daar mogen wij niet aankomen. Dan zien we dat op sommige punten wel twintig bussen in een rack zitten. Ik vraag me af hoe de post daar dan wordt opgehaald. We zien dat in zo’n rack ook altijd een gleuf zit. We vertrouwen erop en de kaarten gaan erin.

 

We gaan steeds verder de bergen in en breken alle records: een helling van 18 procent. De tocht is adembenemend mooi en heftig om te rijden. In een mooie bocht stoppen we om over de grote rotsen in de rivier te lopen.


 

Uiteindelijk komen we bij het visitor center op de splitsing Tofino en Ucluelet. We ruilen onze oude dagpassen in en met wat bijbetaling krijgen we een jaarpas voor de National Parks. Zij bellen voor ons naar Green Point, er is nog plaats maar dan moeten we wel opschieten.

Deze camping ligt in het National Park aan de oceaankust. Zeer intieme plaatsen met heel veel schaduw. Onze plek is nog niet leeg dus gaan we eerst naar Tofino. Een leuk plaatsje waar we lunchen in de Schooner en nog even boodschappen doen bij de Coop. 

Als we terug zijn op de camping is het verkooppunt van hout open. We kopen twee bindels plus aanmaakhout en gaan naar onze plek. Het vuur gaat aan en om acht uur gaat de T-bone op het rooster. Om negen uur is het tijd voor romantiek: om 21.27 gaat de zon onder, dus gauw door het regenwoud naar het strand, lampjes mee en genieten van een prachtige zonsondergang.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan