Met schokdempers

Door Leon Broere - A long time ago

De nacht hebben we doorgebracht op camping Tunnel Mountain  in Banff. In de morgen hebben we rustig aan gedaan en “uitgeslapen”  tot half 8. Na het gebruikelijke ochtend ritueel van tandjes poetsen, douchen, enz.  hebben we dit maal op de camping voor de camper in de zon ontbeten.

Bij het Banff Infocenter hebben we even later een kaartje gehaald van de Icefields Parkway en de vraag gesteld waar wifi beschikbaar was zodat we het internet op konden. Uiteindelijk kwamen we bij McDonalds terecht, voor een bak koffie en om deze blog weer te updaten met de verslagen van de laatste dagen.

Banff is een leuk stadje met een gezellige winkelstraat, de Banff Avenue. Hier zijn we op zoek gegaan naar een set hiking poles (wandelstokken) voor Anja. Na en goed advies in een lokale sportzaak over materiaal, in te stellen hoogte, enz. hebben we uiteindelijk een set gekocht. Verder hebben we daar ook nog de kaartjes verstuurd aan de oudjes en de dagelijkse boodschappen gedaan.

De middag was al een heel eindje op weg toen we in ons campertje stapten om een aantal meren te gaan bezoeken rondom Banff. Johnson Lake, Two Jack Lake en Minnewanka Lake hebben we bezocht. Bij de meren was het heerlijk vertoeven in de stralende zon. De zonnebrand crème moest er aan te pas komen. Met het weer hebben we echt mazzel, volgens de Canadezen zelf is de zomer nu pas begonnen. Ook de forecast ziet er goed uit. Vlak bij Lake Minnewanka zagen we wederom een kudde Big Horn Sheep, Na dit mooie tochtje zijn we weer de Bow Valley Parkway opgegaan. Deze keer niet om wildlife te spotten, wat je overigens wel stiekem hoopt te zien, maar om de Johnston Canyon te doorkruizen. Er lopen daar 2 trails door de canyon 1 naar de lower falls en 1 naar de upper falls. We gingen voor de laatste, 5,4 kilometer wandelen. Anja kon hier gelijk haar hiking poles uit proberen en met de uitvoering met ingebouwde schokdempers moest dit wel een succes zijn. En dat was het gelukkig, het voelt zo allemaal wat stabieler aan voor haar, in dit woeste landschap. De canyon met z’n stroomversnellingen en z’n watervallen was prachtig. Ik zou zeggen bekijk de foto’s en geniet mee. Na de wandeling op een terrasje in de vroege avondzon nog een lekker lokaal biertje gedronken. Vervolgens weer terug naar de camping in Lake Louise waar we eerder deze week ook gestaan hebben.

Na ons plaatsje gevonden te hebben en we weer op het elektranet zijn aangesloten konden we in de magnetron de eerder op de dag gekochte verse forelletjes bereiden. Samen met de gebakken aardappeltjes met verse sla heeft dat best gesmaakt.

Morgen gaan we vroeg op staan om op tijd te vertrekken over The Icefields Parkway “The most beautiful road in the world” zoals op het kaartje staat dat we vanmorgen bij het infocenter hebben ontvangen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!