In de wolken!

Door Leon Broere - 17-09-2011 07:38

Helaas, de weather forcast zoals we die op internet al gezien hadden bleek deze morgen bewaarheid. Een dik wolkendek en een miezerig regentje. De plannen waren om het hooggebergte in te gaan, maar zoals we zelf al verwacht hadden kregen we via de webcam van het visitor center de bevestiging dat dit totaal geen zin had. Jammer, maar helaas!

Dus gingen we voor het alternatieve programma, juist ja een trail rondom Lost Lake en een stadswandeling. Hier waren we toch weer een uurtje of 4 mee onder de pannen. Voordeel hiervan was ook dat de meegenomen regenkleding en paraplu`s hun dienst konden bewijzen en dat we die spullen dus ook niet voor niets meegesjouwd hebben. Tijdens deze hele wandeling is het geen minuut droog geweest. In de stad zijn we onder andere op de Olympic Plaza geweest waar Nicolien Sauerbreij haar gouden medaille bij de snowboard slalom in ontvangst mocht nemen. We zijn ook nog even naar de voet van Mount Whistler en Blackcomb gegaan om met onze eigen ogen te aanschouwen dat deze bergreuzen in z’n geheel in de wolken lagen.

In de middag zijn we verder richting de kust gereden en hebben nog een korte trail gelopen van de Brandywine Falls in het gelijknamige Provincial Park. Onderweg passeerden we ook nog de Shannon Falls. De eindbestemming voor vandaag was de campsite Porteau Cove, helaas bleek deze vol. Omdat er tot aan Horse Shoe Bay, de haven waar de ferry richting Vancouver Island vertrekt, geen andere camping meer ligt, zat er niets anders op dan 15 kilometer terug te rijden naar de camping bij Shannon Falls. Daar was gelukkig nog volop plaats.

Morgen met de ferry naar Vancouver Island!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan