Dag 7 Blizzard Beach

Door D. Rijk - A long time ago

Het laatste Disneypark staat op het programma voor ons. We hebben morgen, donderdag, een rustig dagje bij het zwembad gepland, want vrijdag gaan we beginnen met rondtouren door Florida.

De vermoeidheid slaat toe. Het wordt steeds lastiger om ons bed uit te komen. Dus hebben we gister besloten om naar het waterpark Blizzard Beach te gaan. Zo zijn de Sandy en Selina blij dat ze de hele dag kunnen zwemmen en wij dat we in de ochtend niet zo hoeven te haasten. Immers waterparken zijn minimaal tot 20 uur 's avonds open en de Disney parken zelfs tot 22 uur.

Rond half twaalf komen we aan in Blizzard Beach. Het park ziet eruit als een skioord, met bergen, ijsschotsen, kerstbomen. Noem het maar op alles wat je op wintersport kunt vinden, heb je hier ook. Zelfs de apres ski bar!

Vergeleken met Typhoon waterpark zijn hier heel veel glijbanen. Dus we kunnen ons helemaal uitleven. Zelfs een glijbaan met een val van 45 meter. Heel stoer besluiten Sandy en ik om er in te gaan, maar hoe dichter ik bij de top kom (rij van een half uur wachten), begint het angstzweet steeds meer toe te slaan. Ik laat mezelf niet kennen tegenover Sandy en ga er gewoon in. Sandy is een diehard. Hoe sneller hoe beter! Wat gaat dit hard naar beneden...haha maar toch gedaan. De dames vermaken zich prima met het lopen over ijsschotsen, hangen aan een kabelbaantje en weer op de glijbanen natuurlijk.

Ook is er een glijbaan waar je in een band naar beneden moet met 6 personen erin. De meiden vonden het echt te gek.

Het enige minpuntje en belangrijk minpuntje het weer. Letterlijk en figuurlijk valt deze dag bijna in het water. Rond een uur of half 2 begint het aardig te donderen en te regenen. Iedereen werd verzocht uit het water te gaan en alle attracties werden gesloten. Je kan dan 2 dingen doen. Naar huis (dat deden veel bezoekers) of je gaat eten. Voor het laatste hebben wij gekozen, met nog ik weet niet hoeveel mensen. Dus gekkenhuis bij de snacktent.

Na een uur trok de bui over en gingen de attracties weer open.

Rond 19uur uit het zwembad en op naar Disney Village.

Je kijkt je ogen uit! Een mega Disneywinkel. Sandy en Selina zouden de hele winkel wel leeg willen kopen. Maar dacht mag natuurlijk niet..haha. Wel hebben we alvast een aantal souvenirs gekocht in de Disneywinkel.

Naast de Disneywinkel zit een hele grote legowinkel met allemaal megagroot opgezette legobeelden. Ook allemaal restaurants. De een nog mooier dan de ander. Een zelfs opgezet in dinosaurus stijl.

En staan op verschillende plekken een bandje te spelen of er staat een dj muziek te draaien. Helaas sluit Disney Village om 23uur. Dus tijd te kort om alles te bekijken. Over twee weken zijn we zijn we gelukkig weer in Orlando, dus gaan we hier zeker weer naartoe!

Reacties

ursula A long time ago

Hey broer, Wat een verhalen. Heeft mijn draakje geen last meer van der schaafwonden? Hey Bec ben jij ook nog ergens in geweest of sta je alleen maar weer te kijken? Stoer hoor San dat je overal in gaat. Veel plezier nog en we spreken elkaar. Doeiiiiiii

ursula A long time ago

Vergeet ik nog doe Mickey en Minnie de groeten van ons Amber en Ursula
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!