Apollo en RV-collegae op camping en Highway

Door Mattie de Viet - A long time ago

Apollo en RV-collegé op camping en Highway.

Alles is hier groot-groter-grootst. Veel-meer-meest.
Dat geldt niet alleen voor het landschap maar ook voor het recreatie verkeer.
Ik, Apollo, heb diverse collega’s. Ik ben maar een middenklasser RV(Recreational Vehicle)
Tijdens mijn reis, maar vooral ook het afgelopen Labour weekend, heb ik collega’s ontmoet waar ik, in vergelijking, maar een calimero bij ben.
Ik ben in vergelijking met mijn reuzencollega’s wendbaarder. Dat is heel handig als ik op een camping in mijn toegewezen plekje wordt gemanouvreerd. Dat doen mijn gasten trouwens heel handig. Ze communiceren via walkie-talkies om mij goed te parkeren.
Ik heb al een keer applaus gekregen toen ik op een heel moeilijk plekje moest gaan staan. Dat was op Ocean Long Beach bij Tofino.Daar had ik wel een bijzondere collega RV. Die had niet alleen een gezin te vervoeren, maar ook nog een kleine dierentuin: een hond, een konijn en 3 eenden. En voorop een stel fietsen.

Tot nog toe ben ik in Canada  heel wat verschillende combinaties tegen gekomen. Vaak zie ik pickups met achter dubbel lucht ( 2x 2 wielen naast elkaar) .Met een vaak 10 mtr lange sleurhut erachter. Ik zie ook bussen van wel 15 mtr lang, met soms wel 3 slides( uitschuifbare zijdeel- b.v. van zithoek of bed, waardoor er meer binnenruimte ontstaat). Met een zonnescherm van soms 6 mtr breed.
Bij het Columbia Icefield  heb ik  een truck gezien met daarachter een sleurhut met 3 assen. JaLe zagen aan de achterzijde de klep openstaan. Erin stond een quat geparkeerd.
Ik zie ook combinaties met een pickup achter de sleurhut een auto, of motor, of boot. Totaal vaak meer dan 15 meter lang. Daarmee vergeleken ben ik maar een kleine jongen. Ik ben benieuwd of ik in USA ook soortgelijke ervaringen ga beleven.

Voor mij, Apollo was het heerlijk om een weekendje vrij te zijn. Ik heb heerlijk onder de bomen in de schaduw gestaan, op het Fairmont Hot Spring RV resort. Met prachtig weer. Daar waren overigens wel veel wespen. Toen het warmer werd kregen mijn gasten er last van. Jan heeft een bijna lege jampot als lokkertje neergezet. Binnen korte tijd vonden de wespen de  weg en krioelde het in de jampot met heeeeeeel veel wespen.

Ik heb nu ruim 2500 km gereden. Mijn gasten hebben grootste plannen met me. De eerste week werd ik door Leo bestuurd. Nu heb ik 3 bestuurders + een verslaggever aan boord. Intussen ben ik de USA.. Ik mag weer kilometers vreten. De benzine in Canada kost ongeveer 1.30 tot 1.50 dollar per liter. In Jasper National Park moesten mijn gasten zelfs 1.78 dollar per liter betalen! Benieuwd naar de benzine prijs in de USA. Over prijzen gesproken, ik hoorde mijn gasten zeggen, dat ze de levensmiddelen in Canada  duur vinden. Behalve het vlees, dat vonden ze relatief goedkoop. Ik ben benieuwd wat mijn gasten over de levensmiddelenprijzen in de USA zeggen.
Zoals ik al eerder schreef, JaJaLeMa zorgen goed voor me. Controleren regelmatig mijn oliepijl, dumpen mijn afval en houden me schoon van binnen. Aan mijn interieur hebben ze  al wat kleine reparaties gepleegd. Zoals loszittende schroeven aandraaien of vervangen. Daarvoor moest natuurlijk een Canadian Tire –auto en doehetzelf shop – aangedaan worden. Want zonder schroevendraaier begin je niks.

Ik ben benieuwd wat ik nu allemaal ik USA ga ervaren.
Binnenkort horen jullie meer van mij! Apollo groet u!

 

Reacties

Chris en Jannie A long time ago

Wat een kanjer van een bus. Goeie reis verder met Apollo.

itie hobbel A long time ago

Wat een prachtige combinaties
daar is onze caravan maar een kleintje bij maar we gaan toch weer proberen of hij van stal wil.groetjes itie

Carine en Ria A long time ago

Dat zijn nogal stulpjes op wielen. Misschien kan Apollo een keer meeliften...
Het is leuk om jullie reis te volgen krijgen wij ook weer een vakantie-gevoel na een dag werken.

Dickie en Harold A long time ago

Wat leuk om jullie reis te volgen! Als het kan willen wij jullie zien als je in Vancouver BC ben. Kun je mij een mailtje schrijven zodat wij weten waneer je in Vancouver ben? Ik heb je al een mailtje gestuurd, Mattie.

Jikke A long time ago

Hadden jullie als ervaren kampeerders en klussers niet eens een schroevendraaier meegenomen dan? Hihi toch iets vergeten dus!
Leuke verhalen weer!

Jan en Tiny A long time ago

Leuk om de reisverhalen te volgen. Zijn steeds weer benieuwd naar het volgende reisverslag.

Thea Peereboom A long time ago

Hoi allemaal
Ik heb nu pas jullie verhalen gelezen .
Wat een avontuur ,klinkt wel ook spannend
Eric en Eveline zijn vanmorgen vertrokken ,naar Toronto .jammer dat ze dit niet hebben gelezen allemaal ,daar hadden ze nog wat van op kunnen steken.
Geniet er van ,groeten Thea Peereboom .
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!