Apollo en de energie bom!

Door Mattie de Viet - A long time ago

Beste mensen, hier ben ik weer met een  geolied zoet energie verhaal.

Apollo en de energiebom:

Mijn reisgenoten laten me, ook nu weer in de USA, alle hoeken van verschillende staten zien. Ze lieten me eerst Montana doorscheuren. Van Eureka tot Gardiner bij de Noord-West ingang van het Yellowstone Park. Dat is ongeveer 500 km.
Toen werd ik via een klein stukje Idaho naar Utah gestuurd. Naar Sallt Lake City. Weer 500 km.  Daar moesten ze zo nodig zout gaan bekijken. Volgens mij ziet het er in een pot hetzelfde uit!  Laten ze me daar 183 km heen en ook nog eens 183 km terug voor scheuren. Ben ik mooi toch tot net bij de grens van Nevada geweest!
Nu moet ik Utah door naar Arches. Dan door naar Arizona en weet ik waar nog meer naar toe. Weer een dikke 2000 km. En wat er daarna allemaal gaat komen?  Ik bereid me op nog vele duizenden kilometers/miles voor. Ik voel me daar prima bij omdat ik uitermate geschikt ben om deze afstanden te overbruggen.

U begrijpt, die kilometers/miles, kosten mij veel energie. Ik sta bijna  iedere dag wel een keer aan het benzine infuus. Soms zelfs 2 keer!  Dat wordt hier in Gallons getankt.
1 Gallon is 3.785 ltr.
Als ik door de bergen rijd, rijd ik, afhankelijk van de snelheid, die wisselt tussen de 40 en 80 km per uur, 1 op 3.5 ltr. Rijd ik over de vlakke weg dan rijd ik, afhankelijk van de snelheid, die wisselt tussen de 80 en 120 km per uur, 1 op 4 ltr.  En weet u wat mijn gasten  daarvoor moeten betalen  per  gallon? 
Tussen de 3.60 en 4 dollar. 1 Gallon = 3.785 ltr.
De dollar is nu 73 eurocent. Maak zelf maar het rekensommetje.  Dat is beduidend goedkoper dan in Nederland, heb ik horen verluiden. Zelfs goedkoper dan in Canada.
Ik ben tevreden met ongelode benzine. Dat is hier ook het goedkoopst.
Natuurlijk heb ik ook olie nodig. Gelukkig wordt mijn oliepeil regelmatig gecontroleerd.
Ik maak me niet ongerust over een olie tekort.
Met één  benzine shot, heb ik genoeg energie voor gemiddeld 500 km.  

Nu ik toch  mijn energie geheimen heb bloot gegeven, wil ik u niet onthouden wat mijn gasten allemaal zeggen over energierijke producten, die via de mond, energie voor lichaam en geest moeten verschaffen.
Omdat ze zelf regelmatig een Walmart-supermarkt van binnen zien, bestuderen ze nogal eens de info die op de producten staat. Nu blijkt in het kort samengevat, dat in heel veel producten suiker zit, wat in Nederland niet het geval is. Heel interessant om dit allemaal te horen.
Over energie gesproken!  Er zit heel veel suiker in het brood. Het ruikt mierezoet.
Er zit suiker in naturel yoghurt, in bouillon, om maar een paar voorbeelden te noemen. Koekjes in Nederland hebben gemiddeld een lager suiker/zoetstof percentage dan hier. Blijkbaar hebben de mensen hier meer energie nodig. Wat een suiker – energie bommen worden er weggewerkt!.

En dan tot slot een financiële ontboezeming. Ik hoor mijn gasten nu, in USA,  niet mopperen over de levensmiddelen prijzen. Die zijn hier  te vergelijken met Nederland. Zelfs iets goedkoper. Vooral het vlees en de benzine is hier goedkoper!
Ze vonden de prijs van de levensmiddelen in Canada erg hoog.

Beste lezer, hopelijk biedt mijn verhaal u enige duidelijkheid over mijn wel en wee.
En hopelijk leeft u verder met me mee. Ik heb n.l. nog veel meer interessante ontboezemingen aan u te melden!

Een groet van Apollo en reisgenoten.

Reacties

Chris en Jannie A long time ago

Bedankt Apollo voor je mooie reisverhaal. Overal suiker in , wat erg.
Groetjes en goeie reis met je passagiers.

Jaap en Netty A long time ago

Beste Apollo, Nog heel veel mooie kilometers toegewenst. Klinkt allemaal erg mooi

Hans en Christine A long time ago

Wij maar ons best doen zo min mogelijk suiker te eten, geen wonder dat ze zo zwaar zijn .
Leuk de wetenswaardigheden van Apollo .

Netty A long time ago

Hi Apollo
Wees maar blij dat je zelf niet de zoutvlakte op bent gestuurd. Mijn chauffeurs deden dat 6 jaar geleden wel. Heel mijn wielkasten zaten na de rit vol met zout. Het kostte enkele beurten met de hoge drukspuit om ze weer schoon te spuiten. Dat deed best wel pijn. Maar de rit was wel spannend. Vanaf de eindeloze vlakte was de oprit naar de highway bijna niet terug te vinden. Trouwens, mooi hè, die luchtspiegelingen.
Hou je veilig!
Groeten van een 4-wheel drive Mitsubishi.

itie hobbel A long time ago

Beste Apollo en reisgenoten.
We hebben genoten van het verhaal en van de prachtige foto's.
Wij zijn met een kleiner campeermiddel opstap en zijn in Luxenburg in het plaatsje
Reisdorf, toepasselijke naam he?
Gisteravond een hele bui gehad die tot midden in de nacht heeft geduurd. Was alles weer lekker fris.Het zakt gelukkig snel weg. Af en toe komt er een mager zonnetje.We hopen op beter maar we zijn er even tussen uit .
Groetjes Aad en Itie

Dickie en Harold A long time ago

I'm enjoying your blog. I know there is so much sugar in things here. That is why I do my own baking--cookies, cake, bread. That way I know what is in it. When I buy natural yoghurt, it is unsweetened. You need to watch what you buy. Also I would NEVER buy bread at Walmart. Their focus is low price, not quality.

Dia Norbert A long time ago

Hai,we genieten mee,dankzij de mooie jajalema verhalen en foto´s.Veel reisplezier samen met Apollo.Lieve groet voor allemaal.

Rose und Ernst, Antares A long time ago

Wir freuen uns an Euren Berichten und erleben vieles mit, alte Erinnerungen werden wach! Viele bekannte Orte ziehen an uns vorbei!Interessant der Benzinpreis: Unser billigster Tankstop war in Arizona ca 1965, 25 Cents pro Gallone!
Bis zum Ende Eurer Reise üben wir weiter mit Holländisch!
Weiterhin tolle Erlebnisse!
Bald Schnee bei Castor und Pollux!

Marco en Jacobien A long time ago

Hallo vakantiegangers! tis maar goed dat je een reisverslag maken om alles te noteren, want je zou het niet allemaal kunnen onthouden! Mooi hoor, net alle fotos bekeken! we wachten weer op het vervolg! Goede reis en Geniet!
Liefs uit een nat en winderig/herfstachtig Zeeland

Jikke A long time ago

Hoi,

Leuk verhaal weer :) Arizona is bekend terrein voor JaJa, herkennen jullie het nog?
Ik kwam er net achter dat ik een heleboel foto's nog niet gezien had in het fotoalbum (vorige paar verslagen stonden er foto's tussen de tekst, toen heb ik niet verder gekeken oeps), leuk die zoutvlakte!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!