Twin Falls

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

      31° c

WEST YELLOWSTONE, MT – TWIN FALLS, ID

Jerome KOA RV Park

Afscheid nemen valt altijd zwaar. Vanmorgen rond 07.30 uur de motoren gestart waarna beide motorhomes een andere kant op reden. Dat is even een raar gevoel, maar het idee dat wij nog 13 dagen verder kunnen trekken is ook heerlijk. De rit naar Twin Falls is langer dan dat we tot nu toe hebben gereden, maar daar draaien wij ons hand niet voor om. Wij rijden binnen korte tijd Idaho binnen en maken een kleine omweg om de Mesa Falls Scenic Byway te rijden om nog beren te spotten. Helaas zit dit er voor vandaag niet in, maar we hebben nog een kans bij Lake Tahoe, NV/CA.

Wel weer een mooie waterval gezien. Niet groot, maar de mooie omgeving maakt het weer goed. Omdat we al zoveel moois gezien hebben en geen zin meer hebben om nog iets te bezichtigen, besluiten wij de Craters of the Moon National Monument links te laten liggen en alleen maar de Scenic Byway te rijden. Naarmate we dichterbij het park komen des te mooier en interessanter het landschap werd. Dit heeft ons toch doen besluiten om het park in te rijden. Wat een geweldige mysterieuze omgeving. Het park heeft uitbarstingen van de aardkorst en de uitgelopen lava, maar dan wel zo dat de natuur het heeft overgenomen. Als je denkt dat je alleen maar een zwarte massa denkt te gaan zien, kom je bedrogen uit! Er staat van alles in bloei, de bomen mooi groen en in combinatie met de zwarte lava, geeft het een prachtig geheel. Je kunt er ook trails gaan lopen, maar door de warmte en de zeer sterke wind rijden wij alleen de loop road en bekijken een paar kleine kraters. Ik zeg "een aanrader"! Even buiten het park  de stoelen buiten gezet en heerlijk in het zonnetje gezeten. Ik hoop toch nog met een kleurtje terug te komen.

Na de lunch doorgereden naar Twin Falls. Ook in deze plaats hebben wij ons vergist. Wij dachten een slaperige stad aan te treffen. Het tegendeel is waar. Vanuit het weidse boerenland met oude, soms vervallen, dorpen, rijden wij een zeer mooie groene stad (veel parken) en een nog mooiere canyon binnen! Wij hebben onze ogen uitgekeken. Ik had iets gelezen over een bijna opgedroogde waterval. Nou, de foto's bewijzen dat er nog genoeg water stroomt. Wat is dit toch een mooi land met vele verschillende gebieden.

Na deze, toch wel vermoeiende dag, missen we onze chef-kok natuurlijk, die elke avond voor ons klaar stond. Lekker makkelijk, een pizza in de oven, sla erbij, klaar! Wel iets anders dan de overheerlijke maaltijd die Doug gisteren voor ons gekookt had! Nog bedankt Doug voor de goede zorgen! We zullen jullie missen!

Nu zitten we nog heerlijk buiten voor de camper met een prachtig sunset. Voor nu een fijne avond en morgen gezond weer op! Op naar Winnemucca, Nevada.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!