30/05/15 - Strathcona Provincial Park (364 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

Vanmorgen eerst naar Tofino gereden, in de zomer vast een erg druk plaatsje maar nu erg rustig, veel restaurants, hotels en B&B’s. We voelen ons erg bejaard, er lopen alleen maar hippe surfers rond (later begrepen we van een mede-camper dat er een belangrijk surfevenement was die dag). In onze ruwe planning hadden we een overnachting in Tofino gepland, maar we besluiten naar de andere kust te rijden, richting Courtenay. Het eerste stuk hebben we op weg naar Tofino ook al gereden, maar het is beslist geen straf om deze route nog een keer de andere kant op te doen, het is hier zo mooi!

Eenmaal bij Courtenay aangekomen besluiten we ons plan weer te herzien: als we nou nog een klein stukje doorrijden zitten we in Campbell River en kunnen we daar misschien twee nachten blijven, dan laten we morgen de camper eens een dagje staan en gaan we lekker wandelen. De Oceanside route is fantastisch en zo hebben we in een paar dagen toch een groot stuk van Vancouver Island gezien.

Het grote voordeel van het rijden met een camper én niet vastzitten aan wat voor reservering dan ook is de grote vrijheid: eenmaal in Campbell River bedenken we dat als we tóch ergens twee nachten willen staan, het dan misschien leuker is om nóg een stukje door te rijden en de camper te laten staan in het Strathcona Provincial Park. En dat is waar we uiteindelijk belanden, midden in de natuur, op een RV-side zonder elektriciteit en water, maar we hebben genoeg aan boord om het een dagje zonder ‘full hook-up’ te doen. Precies zoals de perfecte overnachtingsplaats eruit ziet als je het vantevoren zou moeten omschrijven, en het plaatje is helemaal compleet als een hertje het eerste is wat we zien als we richting Buttle Lake lopen.

Wat een heerlijkheid: geen stroom, geen WiFi, buiten het bereik van alle telefoon-netwerken, dus echt complete RUST ;-)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!