17/06/15 - Manning Provincial Park (227 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

Lieve Lia, van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag!!! We kijken uit naar ons weekendje met zijn allen in de Ardennen!

Het is natuurlijk prima om in de camper te douchen, maar als je een keer niet ‘aan het water’ staat en er dus uit de camperdouche een weinig powerful straaltje komt en je bovendien op een campground staat met zulke fantastische faciliteiten is het ook wel eens heerlijk om LANG te douchen (kan in de camper ook hoor, maar halverwege is dan toch echt het warme water op) en VEEL ruimte te hebben om je af te drogen. Daar begin ik dus maar eens mee. Daarna slepen we onze stoeltjes naar de waterkant en zitten we lekker in het ochtendzonnetje van onze koffie te genieten. Een goed begin van wat belooft weer een warme dag te worden!

We vervolgen onze westkustroute naar Penticton, en het is nog steeds een geweldige tocht. Het is heel bijzonder om te zien hoe het landschap steeds veranderd, van bergen met sneeuw naar prairies, en van hoge bergruggen naar schitterende dalen, langs prachtige riviertjes met heuse zandstrandjes. Langs de weg komen we talloze ‘fruit stands’ tegen, wat echt een understatement is want het zijn haast fruithallen waar ook nog allerlei lokale waar verkocht wordt, en waar we niet langs konden rijden zonder kersen en nectarines gekocht te hebben.

Het is weer een bloedhete dag geworden, en in Penticton maken we een wandelingetje langs het strandje voor een bezoekje aan het langst in bedrijf geweest zijnde raderstoomschip, de ‘SS Sicamous’. Erg leuk! We drinken nog een ‘kopje’ koffie (echt hè Frank, weet je na bijna vier weken nou nog niet dat als je Medium bestelt je een onwijze sloot koffie krijgt J). We moeten nog een paar boodschappen doen voor het eten en kopen een lekker stuk taart, tenslotte is Frank’s zus jarig en dat vieren we gewoon op afstand mee.

Na Penticton is het reisdoel Manning Provincial Park, we hebben gezien dat daar vier campgrounds zijn en we laten ons bij het plaatselijke infocentre informeren over wat er in het Park te doen is. Eigenlijk liggen alle BC Campgrounds op fantastische locaties, aan meertjes, riviertjes of in bossen; dat ze daardoor haast nooit ‘full hook-ups’, douches en WiFi hebben is voor ons nooit een probleem geweest. We vinden weer een prachtig plekje naast een riviertje, en doen de rest van de dag niet veel anders meer dan lekker lezen in de zon, eten maken en natuurlijk een lekker vuurtje.

We naderen zo’n beetje het eind van onze vakantie, we hebben helaas al weer Vancouver op de borden zien staan! Maar ik kan er zelfs na bijna vier weken niet over uit hoe mooi dit land is, de route van vandaag is weer adembenemend, de bergen zijn hier weer héél anders, veel lager maar ook veel ruiger, de vegetatie is anders, en het lijkt wel of we in die vier weken ook alle seizoenen langs hebben zien komen.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!