10/06/15 - Banff (116 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

Vandaag was Berendag! Vanmorgen wilden we voordat we naar Lake Louise eerst even langs een waterval, zo’n 15 km verderop, maar de weg ernaartoe bleek nog niet open te zijn. Geen idee waarom niet want er was geen sneeuw meer te bekennen, maar hij was dicht. Afijn, dan maar ineens door naar Lake Louise, en al na een paar kilometer zagen we een grizzlybeer aan de kant van de weg. Grappig om te zien dat zo’n groot beest voornamelijk geïnteresseerd is in de kleine gele bloemetjes…


Je kunt natuurlijk niet langs Lake Louise rijden zonder Het Meer gezien te hebben, dus daar zijn we maar ineens heen gereden. Hebben we al teveel mooie dingen gezien…? Ik vond het een mooi meer hoor, heel bijzondere kleur, prachtige gletscher erachter, maar zeker niet het mooiste meer wat we gezien hebben. Eigenlijk waren we best gauw uitgekeken en gingen we de gondel opzoeken. Wat een groot wintersportgebied, dat Lake Louise! Het zou best leuk geweest zijn om met de gondel naar boven te gaan en dan naar beneden te wandelen, maar de wandelpaden bleken gesloten te zijn – te veel beren! Dat was wel erg leuk vanuit de gondel (nou ja, gondel… eigenlijk was het een stoeltjeslift), we hebben er vier gezien. Prachtig gebied! En beslist het allerleukste Info Centre dat we tot nu toe gezien hebben, niet qua gebouw want dan wint Jasper, maar het was net een soort mini-museumpje met oude foto’s en leuke weetjes. Leuk!

We vervolgden onze route naar Banff waar we halverwege de middag aankwamen. We gaan eerst de campsite opzoeken want we hebben nog steeds nergens iets gereserveerd maar hier willen we drie nachten blijven, dus kunnen we beter maar verzekerd zijn van een goed plekje met stroom en water. Daarna gaan we naar het dorp want er moeten weer boodschappen gedaan worden. Ik ben een paar jaar geleden een weekje in Banff geweest voor werk en er lijkt niet heel veel veranderd te zijn – er zijn hooguit een paar grote winkels bijgekomen (maar Bea de Kerstshop zit er nog hoor!). Na de boodschappen afgeleverd te hebben in de camper gaan we ‘noodgedwongen’ ijs eten bij de McDonalds vanwege de gratis WiFi, want het is intussen alweer een tijdje geleden dat we online geweest zijn en dan kunnen we even contact hebben met het thuisfront (lang leve whatsapp – even gegniffeld om Judith die Nick & Simon + Kees Tol heeft ingecheckt vandaag, haar dag kon niet meer stuk). En ons blog bijwerken, want we lopen een paar dagen achter!

Nog even wijn, bier en Baileys inslaan - dronken worden in Canada kost kapitalen, daar zijn we intussen wel achter ;-).

Reacties

Bea A long time ago

Leuk dat die kerst winkel er nog zit. Nu nog koffie in het Fairmont! Geniet ervan!

Marco A long time ago

Echt mooie platen schieten jullie ! geweldig!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!