Dag 4: Heading north, Fort Rupert, Port Hardy

Door Paul & Chrissy - 16-06-2018 16:59

We hebben nog even bij de zee gekeken, gisteren was het eb nu was het vloed. Het is beduidend warmer dan de afgelopen dagen. Om half 9 was het aan de kust in het zonnetje goed vertoeven. We ruimenden de spullen op en maakten ons klaar voor een lange rit richting het noorden van Vancouver Island. Er is maar 1 weg, dus verdwalend zouden we niet.


Na Campbell River te hebben gepasseerd (salmon capitol of the world), volgden er talloze kilometers langs de kust en door de bergen. Sporadisch kwamen we een tegenligger tegen. Het was een lange rit, kennelijk blijft het toerisme meer zuidelijk hangen….maar dat vinden wij niet erg. Soms stopten we bij een van de vele beekjes en rivieren onderweg. Ze zagen er allemaal uit als op National Geographic, zo waar die beren de zalmen eruit visssen. Wij zagen geen beer en geen zalm.


Omdat we vroeg weg waren gegaan besloten we te lunchen in Port McNeill, een vissersdorpje tussen Telegraph Cove en onze eindbestemming Port Hardy. Het weer was hier anders, het waaide enorm en de jas ging weer aan. 
We aten in een steakrestaurantje, heel lekker eten voor een normale prijs. In het restaurant hingen overal de foto’s van Jackie Hildering, een oude bekende. Zij is hier blijkbaar een bekend persoon door al haar research naar de orca’s en bultruggen. 


Daarna was het nog een kort stukje naar Port Hardy. De campground die we hadden gegoogled had gelukkig nog plaats (en full hookup en wifi). Dus we konden eindelijk het riool legen en alles in de RV weer aanvullen. Het leek een ietswat saaie campground, zeker vergeleken Miracle Beach, allemaal naast elkaar weinig poespas. Wel een knetterschoon en nieuw douchegebouw, dus dat was wel fijn. 


Ik nam het stuur over van de RV en we hebben nog even, op advies van de lieve receptioniste, rondgereden in de buurt. Zo kwamen we aan in Fort Rupert, wat bomvol stond met totempalen. Ik geloof dat Paul eerst echt dacht dat het een grapje was, maar dit is een nederzetting door de native’s (oftwel indianen). Heel bijzonder. Ook het kerkhof was gevuld met houten kruizen met daarop totempalen en beschilderd met vanalles. 


Na weer verdwaald te zijn in de lokale supermarkt, wilde ik graag terug naar de campground. We kwamen aan de praat met onze Amerikaanse buren. Zij waren al 3 maanden onderweg vanuit Florida en hadden geweldige verhalen over hun reis. Ook vertelden ze dat ze beren hier net om de hoek hadden gezien. 


En ineens zagen we ze, overal Bald Eagles. Je weet wel, die uit die films. Nergens anders nog gezien en hier zwermde het ervan. Achter onze RV liep een beekje en daar vanuit een klein paadje. Stoer als ik was besloot ik die te volgen en kwam uit op een enorm moerasveld vol met honderden van deze mooie grote arenden. Ik haalde Paul en we deden verschillende pogingen ze mooi op de foto te krijgen, maar dat mislukte veelal. Ook hier voor het eerst berensporen gezien. 


Toen we terugliepen naar de RV spotte ik in ons beekje een heuse otter. Gaaf! Het is hier echt vallen over het wildlife.  Ik ben heel benieuwd naar morgen; naar telegraph cove om hopelijk wat walvissen te zien. Wij zijn in ons element, het is genieten!

 

Reacties

Anneke 16-06-2018 17:24 {{button-52126}}

WoW lijkt me geweldig daar.
En Chrissy ... wat kan jij mooie verhalen schrijven👍We kijken er steeds weer naar uit
Toppie hoor😀

Paul 16-06-2018 17:56 {{button-52131}}

Zei net al tegen Chris dat ze een boek moest gaan schrijven:-) en het is hier inderdaad heel indrukwekkend :-) vandaag op walvissen jacht! ;-) zal wel weer een mooi verhaal worden 👌

Marian 16-06-2018 23:59 {{button-52151}}

Het is echt heel leuk om jullie reisverslag te lezen. Ik ben benieuwd wat jullie morgen weer gaan meemaken. Heel veel plezier😘

Lenny 17-06-2018 00:09 {{button-52153}}

Heerlijk om op deze manier toch een beetje met jullie mee te mogen reizen. Wij gaan duimen dat het er deze reis echt van gaat komen; orca,s in hun eigen omgeving zien want daar droomt Chris al haar hele leven van. Spannend!

Mikey 17-06-2018 09:22 {{button-52161}}

Chrissy..
Je hebt wel heel erg veel talent met schrijven.. Wanneer verschijnt je eerste boek?

Schatjes ben blij dat jullie zo aan het genieten zijn, mooie verhalen.

We spreken jullie wel weer als jullie in de wall markt zijn.

Voor nu succes met het walvis, orca en dolfijnen spotten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan