Dag 9: van Amish Country Ohio naar Detroit

Door Vanlootje - 07-09-2018 03:20

We hebben vanochtend heerlijk ontbeten bij een Amish bakkerij. In het plaatsje hebben we daarna nog rondgekeken bij twee hele grote antiekwinkels. Hier vonden we een aantal nummerborden van onze bezochte staten voor onze collectie aan de schutting.

Daarna stapten we in onze auto op weg naar Detroit in de staat Michigan. Na een heuvelachtige en bochtige route door het landbouwgebied kwamen we aan in The Motor City. De stad waar onder andere de auto's van Ford, Cadillac, Buick, Chevrolet, Chrysler en Dodge gemaakt werden en sommige nog worden gemaakt.Het is ook de stad waar de muziek van Motown vandaan komt.

In 2013 ging het zo slecht met de stad dat er een faillissement werd aangevraagd. Tegenwoordig gaat het weer beter met de stad. Het centrum ziet er heel netjes uit en in veel grote vervallen panden wordt veel geld gestoken om het op te knappen. De Ford Company heeft dit bijvoorbeeld gedaan bij het oude centrale station die vanaf de jaren tachtig niet meer werd gebruikt. 

We zijn hier bij Detroit Steel geweest. Dit is bekend van een autoprogramma op Discovery Channel. De dame achter de kassa vertelde ons graag wat er allemaal te zien viel in haar stad. De woorden 'cool' en 'awesome' werden veel gebruikt. We kochten daar een aantal souvenirs en uiteraard vond ze dat ook erg cool. Maar we hebben veel aan haar tips gehad.

Ons hotel zat in het centrum en daar hebben we ons 's avonds nog even uitgeleefd in de gym. In onze taal wordt dat ook wel fitnessruimte genoemd.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan