Dag 11: van Detroit naar Shipshewana

Door Vanlootje - 10-09-2018 00:23

In Detroit staat ook nog een oude fabriek van Ford, de Ford Piquette Avenue Plant. Dit gebouw werd ook gebruikt in een documentarieserie over Amerikaanse auto's op Discovery Channel. Hier zijn we na het ontbijt heen gegaan. Het is een erg mooi gebouw welke gebruikt werd voor de bouw van de eerste Ford modellen. Ford is naar een ander pand gegaan toen ze begonnen met het maken van de Model T. Deze auto is bekroond als auto van de twintigste eeuw. Dit is de eerste auto die gemaakt werd op de lopende band en daardoor goed betaalbaar werd voor de gewone mensch. Nadat het pand jaren heeft leeg gestaan, is het door een Ford club opgekocht en helemaal opgeknapt door vrijwilligers. Daarbij is goed gekeken hoe het er vroeger uit zag op basis van foto's uit die tijd.

We kregen daar een hele interessante rondleiding van een oude man. Hij wist echt alles over die oude modellen en dit vertelde hij met enthousiasme en veel humor. Op een gegeven moment werd er omgeroepen dat de volgende groep er aan kwam. Bleek dat we al bijna twee uur naar die man geluisterd hadden. Een goed teken dat we dit niet door hadden.

Daarna verlieten we het prachtige Detroit en gingen we naar Shipshewana in Indiana. Dit ligt in het Amish gebied en het is hier net zo vlak als Nederland. We hebben in deze plaats gegeten tussen de Amish mensen en zagen prachtige baarden, bijzondere mannelijke kapsels en de witte hoedjes bij de vrouwen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan