Conway Scenic Railroad

Door J. Kraak - 23-09-2019 00:40

Zoals ik gisteren al schreef hebben we vandaag een treinrit gemaakt met de Conway Scenic Railroad. De rit ging van North Conway naar Fabiyan door de bergen van het Crawford Notch State Park en weer terug. Op het een na laatste station Crawford Depot konden we er 3 kwartier uit om de benen te strekken en een hapje te eten. De rit duurde in totaal 5.5 uur.

De zon scheen weer uitbundig dus korte broekenweer. Leo heeft uiteindelijk toch gedoucht in de camper en ondanks de hoofdwond is het hem goed bevallen. Ikzelf ben naar de campingdouches gelopen, redelijk schoon, warm water en meer ruimte.

Het was 10 minuten rijden van de camping naar het station en ik had op de site al kaartjes gereserveerd. Ook had ik gelezen dat je een (gratis) parkeerplaats kan reserveren voor de RV.  Twee weken geleden nog een mailtje gestuurd en keurig antwoord gekregen dat dat inderdaad mogelijk was. We moesten ons om 10 uur melden bij de MOD (manager on duty) en die zou ons de plaats aanwijzen. Die man was op de hoogte en we kregen een mooi plaatsje naast het station. 

Om 11 uur begon de reis. We wilden herfstkleuren zien, nou die hebben we gezien hoor, hoeveel wil je er hebben? De rit ging voornamelijk door de bossen en we staken af en toe de Saco River over, dezelfde als die langs de camping stroomt. Hier en daar een kleine waterval. Het was een mooie rit maar duurde voor het mooi iets te lang want op de terugweg zag je hetzelfde landschap. Maar zo’n dagje niet met de camper op stap is ook wel eens fijn. 

Om 5 uur waren we weer terug op de camping, nog een wasje gedraaid in de laundry, het kampvuurtje staat al aan en zodadelijk aan de vis, rijst en de groenten.

Morgen hebben we een rit naar een heel ander genre landschap, we gaan richting de kust, weer eens  iets anders dan bomen, ook al is het hier prachtig.

Reacties

Frank en Jan Kalkhoven 23-09-2019 16:54 {{button-60652}}

super zo'n trein toch, en inderdaad even je laten rijden dan zelf, jullie moeten nog zoveel lm afleggen zal ik maar zeggen hihihi, en inderdaad wat een mooie foto's allemaal schitteren,

en dan morgen lekker weer iets anders om naar uit te kijken weer

groetjes vanuit het zonnetje / regen Nederland

Bianca 23-09-2019 20:47 {{button-60655}}

Leuk hoor, gaaf zo met de trein, gr Bianca

Sylvia 24-09-2019 19:14 {{button-60677}}

Leuk zo’n dag met de trein, ook relaxed dagje voor Leo zo. Het station lijkt wel van Lego, ziet er schattig uit.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan