Citytrip Boston

Door J. Kraak - 27-09-2019 03:04

We staan op dezelfde camping als gisteren en we zitten vanavond in de camper en horen tik,tik,tik. Dat is niet van een knetterend kampvuur maar van de regen. Het is om 5 uur gaan regenen en niet meer droog geworden. Juist op dat moment kwamen wij uit de metro en onze camper stond een stukje verder op de parkeerplaats. Dat kleine eindje zijn wij wel drijfnat geregend. Een voordeel van de camper is dan weer dat we gelijk droge kleren aan kunnen trekken. Daarna nog anderhalf gereden om op de camping te komen, in de file en met regen. Over datzelfde stukje deden wij vanmorgen drie kwartier. 

Ze hadden het gisteren bij de receptie van de camping goed uitgelegd, er was inderdaad een grote parkeerplaats zodat ook RV’s konden parkeren. De parkeerkaarten waren 6 dollar per dag en moest je via de app Paybyphone betalen. Die app gedownload, gegevens zoals kenteken, soort voertuig en betaalgegevens ingevoerd. Maar toch lukte het niet en gaf de app een foutmelding, Binnen bij het metrostation gevraagd, blijkt dus dat je of via de app kunt betalen of ze maken bij controle een foto van het kenteken en sturen je dan een mail met de rekening, dan kost het 7 dollar. Bij een gehuurd voertuig sturen ze dan de rekening naar het verhuurkantoor, Canadream in ons geval. Dan wordt dat in rekening gebracht bij het inleveren van de camper. Nou, dat wachten we dan maar af.

Kaartjes kopen bij de automaat voor de metro lukte ons wel, een retour kost 5.80 dollar. Je stapt in bij Station Riverside van de Green Line en het handigst is om bij Park Street uit te stappen, dan kan je gelijk de Freedom Trail lopen.  De Freedom Trail gaat langs historische locaties in Boston en is ongeveer 4 km lang. Een rode lijn op straat geeft de route aan. Wij zijn begonnen met deze Trail. Maar het was erg druk op de route dus na 4 gebouwen gezien te hebben zijn we op de hop-on hop-of Trolley gestapt. Deze gaat door heel het centrum van Boston en als er een cruiseschip ligt ook langs de cruiseterminal. Vandaag lagen er zelfs drie schepen; Norwegian, Princess en Aida. 

Boston heeft veel mooie gebouwen, wat parken en groen. Het straalt meer uit dat Toronto, vorige week. Maar dat is onze indruk. Halverwege zijn we uit de trolley gegaan en hebben we koffie gedronken bij Starbucks. Die zijn hier niet zo moeilijk te vinden.  Daarna de volgende trolley weer ingestapt en de tour afgemaakt. 

Aan het eind van onze rit waren er nog wat markthallen er daarom heen nog wat vermaak met straatartiesten en muziek, erg gezellig. De middelste hal was alleen met allerlei eetkraampjes. We hebben een bak nasi met krokante kip genomen. Smaakte heerlijk. Het was inmiddels bij vieren en vonden het mooi geweest. Weer terug naar het metrostation van Park Street en daar de groene lijn naar Riverside, waar de camper stond. Het was erg druk in de metro, de spits was begonnen en ook de regen terwijl het de hele dag mooi weer was gewest. Dus vandaag in Boston hebben wij het getroffen. De rit met de metro duurde 50 minuten en de rit naar de camping, zonder regen en file, drie kwartier dus iedereen die vanaf deze camping naar Boston wil moet daar wel rekening mee houden. Verder is het wat betreft parkeren en openbaar vervoer goed te doen.

En nu zitten wij dus een avond in de camper, een blik kippensoep opgewarmd en dat was het weer voor vandaag. Morgen naar Cape Cod waar wij drie nachten op dezelfde camping verblijven.

Reacties

Trudy 27-09-2019 09:53 {{button-60747}}

Hopelijk lekker geslapen met de regen op het dak

Anne-Marie 27-09-2019 14:45 {{button-60753}}

Hallo,

Heerlijk om al die reisverslagen te lezen, en wat jullie allemaal tegenkomen (natuurlijk een poes:))
En niet met de camper Boston in, gewoon de metro zoals hier. Ik wacht weer op de volgende verslagen, hier alles z’n gangetje met Per gaat het uitstekend, goed naar zijn zin, a.s weekend gaat hij naar zijn nieuwe huis. Weer uitkijken, heel veel plezier x

Bianca 27-09-2019 17:30 {{button-60755}}

Nou een hoop gedaan en gezien leuk, groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan