De prent, Deerfield en de herfstkleuren in volle glorie

Door J. Kraak - 01-10-2019 03:22

Zoals de bedoeling was verlieten we al voor 9 uur vanmorgen deze fijne camping op Cape Cod. Maar we hadden eerst nog een bekeuring te vereffenen op het postkantoor. Die ging om 9 uur open en wij waren de eersten. We hadden namelijk zaterdag in Provincetown een prent van 35 dollar gekregen voor het niet betalen van de parkeerplaats. We hadden nogal haast om de boot naar de walvissen te halen en ik begreep de parkeerautomaat niet en er waren aan de overkant genummerde plaatsen voor personenauto’s. Daar stond ook duidelijk bij dat je moest betalen en bij het campergedeelte stonden geen nummers en geen parkeerautomaat dus wij hebben de camper geparkeerd en zijn ons gaan haasten naar de haven. Zo van, we zien wel. En dat zagen we inderdaad bij terugkomst :-(. We zijn nog naar het adres gereden wat op de prent stond maar de parkeerwachters waren al naar huis op zaterdagmiddag om half 5. Op de camping bij de receptie gaven ze aan dat je op het postkantoor een money order van 35 dollar kunt kopen en dat moet opsturen in de bijgeleverde envelop. Je krijgt daar een bewijs van mee. Die mevrouw van de receptie deed er nogal laconiek over, joh, je kan het ook negeren en afwachten. Misschien hoor je er nooit meer wat van. Het wordt toch naar de camperverhuurder opgestuurd en die zit in Canada, dat zal zo’n vaart niet lopen. Leo was het al gauw met haar eens maar ik hou daar niet van dus hebben we vanmorgen netjes betaald op het postkantoor. 

We hadden een rit van 350 km voor de boeg en voordat je Cape Cod af bent ben je al bijna een uur en 70 km verder. We hadden er voor gekozen om een stuk Interstate 495 te nemen, dan zijn de eerste 200 km voorbij en gaan we de rest binnendoor. Op de Interstate was het niet druk en goed te doen dus dit stuk hadden we binnen 2 uur al gehad. Je kon wel merken dat we weer richting het noorden gingen want de herfstkleuren kwamen steeds meer te voorschijn. En het werd steeds mooier, je kan wel foto’s blijven maken, alles is mooi. Onderweg zijn we nog gestopt voor een cup-a-souppie en een broodje en in het zonnetje is het nog steeds goed te doen om buiten naast de camper te eten. We zijn onderweg regelmatig gestopt om foto’s te maken en ook rijdende weg heb ik er een paar gemaakt.

We zijn ook gestopt in het plaatsje Deerfield, niet ver bij de camping vandaan. Historic Deerfield in de oude binnenstad is een prachtig openluchtmuseum waar diverse huizen van binnen te bezichtigen zijn. Weer zo’n plaats uit een prentenboek. 

De camping waar we nu staan, Country Aire Campground in Shelburne Falls, ligt tussen de bomen met de mooie kleuren. We staan op een groot veld met nog een camper, een stukje verderop staan nog wat campers bij elkaar. We hadden eerst een plekje maar dat lag in de schaduw door de bomen terwijl het veld leeg was en een laantje verderop de zon nog volop scheen. Gevraagd of we mochten verhuizen, dat mocht want er zou toch niemand meer komen. En zo hebben we nog een uurtje in het zonnetje zitten bakken. Na het eten nog een pak firewood verstookt en nu zijn we binnen want buiten werd het fris. We hebben nog steeds prachtig weer maar ik ben bang dat we dat de komende dagen niet gaan volhouden, ze geven namelijk ook hier regen op. Kunnen we vast wennen aan het Hollandse weer. Maar misschien valt het allemaal mee, morgen lezen jullie het.

Reacties

Sylvia 01-10-2019 19:16 {{button-60834}}

Prachtige foto’s van de mooie natuur en sfeerplaatjes van de omgeving.

Anne-Marie 03-10-2019 14:11 {{button-60862}}

Hoi, wat een verhalen weer, we hadden nog zitten rekenen voor de formule 1, of je nou op een bootje zit op de Loosdrechtse Plassen of op een camping in de U.S.A. het maakt niet uit. Leuk wat bekende namen, Cape Cod en dan dat Deerfield, of all places😉, net een boek uit, wat zich afspeelt daar en in de omgeving( ik bewaar dat boek) Heel veel plezier nog, en die bakken water, nou die komen hier geloof wel 4 of 5x per dag naar beneden.
Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan