Diana’s Baths, Honeymoon Bridge en Camden Hills State Park

Door J. Kraak - 24-09-2019 02:27

Vanmorgen werden we om half 8 wakker, de berglucht doet ons goed. Het was bewolkt maar nog steeds warm dus niet erg dat de zon niet scheen. Om kwart voor 10 reden we weg van deze mooie camping. In de buurt ligt Diana’s Baths, een kleine trail met watervallen die trapsgewijs over grote stenen plateaus stromen. Het verbaast mij dat er altijd mensen in de parken zijn, nu waren we hier om 10 uur op maandagochtend en de parkeerplaats was al redelijk bezet. In de staatsparken moet je vaak entree betalen of een pas hebben om het park te bezoeken. Een pas hebben we niet want dat loont niet de moeite dus bij de ingang kon je een envelop invullen en 5 dollar erin stoppen. Die in de brievenbus bij de ingang doen en een deel zichtbaar in de camper leggen. Dus dat werd onze optie. Het was een leuke wandeling met wat kleine watervalletjes.  Dat was vandaag onze enige beweging want we hadden een reisdag voor de boeg.

Een stukje verderop, in Jackson, ligt een covered bridge (overdekte brug). Deze wordt ook wel de Honeymoon Bridge genoemd omdat daar veel trouwfoto’s worden gemaakt. Wat foto’s gemaakt en daarna door naar de kust. Het was een aardige afstand, we hebben vandaag 284 km gereden. Hier zijn de bomen nog veel groener, de Fall Foliage is hier nog niet echt aangebroken.

Aan de kust ligt het Camden Hills Statepark met Mount Battie als hoogste punt, 260 m. Vanaf daar heb je een schitterend uitzicht over de baai van Camden. Het was helaas niet helemaal helder anders heb je een nog mooier uitzicht.

We zijn nu aangekomen in onze vierde staat in de VS, Maine. Ook zijn we nu het verste verwijderd vanaf ons beginpunt Toronto. We hebben een kleine camping in Rockport aan de Highway 1, de kustweg die loopt vanaf het noorden naar het zuiden, of andersom, het is maar hoe je het bekijkt. De camping ligt aan zee en daar is een leuk terras gemaakt op een rots zodat je mooie uitzichten hebt. Als morgenochtend de zon schijnt kunnen we nog even teruglopen voor mooiere foto’s. De temperatuur is nog steeds goed, het kampvuur brandt ook hier weer. Ze geven voor vannacht wel onweer op, dus dat wachten we maar af.

 

 

 

 

Reacties

Ingrid 24-09-2019 13:05 {{button-60667}}

Heel leuk om zo te lezen
Jullie hebben weer een geslaagde reis

Sylvia 24-09-2019 19:15 {{button-60678}}

Mooi uitzicht, leuke afwisseling na alle bossen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan