Botanische tuin, een wolkbreuk en Old Orchard Beach

Door J. Kraak - 25-09-2019 03:57

Geen onweer, wel een regenbuitje maar het kampvuur was net uit en we zaten al binnen. Vanmorgen scheen de zon en voordat we wegreden zijn we nog even naar de rots aan de zee gelopen. In de zon zag het er nog leuker uit en we hebben nog wat mooie foto’s gemaakt.

Op weg verder langs de kust over de 1. Onze eindbestemming voor vandaag is Old Orchard Beach, 195.5 km, zo bleek aan het einde van de middag bij aankomst. Op ruim een uur na vertrek is er in Boothbay een mooie botanische tuin, Costal Maine Botanical Gardens. Gelukkig was het droog want bij regen is dit een uitstapje dat je dan kan schrappen want alles is buiten. Parkeerruimte zat en het zag er allemaal keurig verzorgd uit. Wat een goed onderhouden tuin. Eerst koffie met een grote blueberry muffin en daarna de wandeling door de tuin. Aardig wat foto’s gemaakt want alles is mooi. Ook heel veel bijzondere pompoenen, dat is nu natuurlijk de tijd van het jaar. Na twee uurtjes hadden we het wel gezien en inmiddels waren er ook donkere wolken te zien. Gauw de camper in en ja hoor, weer op de doorgaande weg barstte het los. In Nederland zou ik de auto aan de kant hebben gezet maar hier rijdt iedereen gewoon door. Maine staat bekend om z’n broodjes met lobster (kreeft). Overal langs de weg zijn die te koop en er staan rijen mensen te wachten voor zo’n broodje vis. We reden nog langs zo’n rij en de mensen stonden hutje mutje onder de paraplu’s met dat noodweer. Dat was wel een komisch gezicht. Je moet wat over hebben voor een broodje lobster.

Even abrupt als dat de regen kwam was die ook weer voorbij en werd de weg droog. Dit was duidelijk een plaatselijke wolkbreuk. Het is moeilijk voor te stellen dat er over een paar maanden in dit gebied een dik pak sneeuw ligt.  Overal staan borden langs de weg die waarschuwen voor sneeuwscooters op de weg. Leuk dat je die dan nu bij een temperatuur van 25 graden tegenkomt. Ook gisteren tijdens de rit naar de kust kom je langs skioorden en langlaufroutes. Heel raar idee nu alles nog  groen en in de mooie kleuren staat.

Onderweg boodschappen gedaan en een hapje gegeten en het was nog ruim een uur naar de camping. In de buurt van Portland ging de Highway 1 opeens over in de Interstate (snelweg) en werd het even druk. Goed opletten, de juiste afslag maar alles ging goed. 

We kregen een mooie plek op camping Paradise Park, we staan in dit gedeelte samen met nog een camper en dat is het wel. We kunnen goed zien dat het hoogseizoen voorbij is. Dit is een van de weinige campings waarvan het dorp makkelijk aan te lopen is. We hadden nog wel zin in een wandelingetje en wat winkeltjes kijken. Dat viel tegen, het was er heel stil en de meeste winkels waren gesloten. Er is een pier die ook niet veel voorstelt en nog een soort van kermis aan het strand maar daar viel ook niets te beleven. Jammer, maar zo waren wij weer snel terug bij de camper, kampvuurtje aan, hapje gemaakt en zo de avond doorgebracht.

Morgen gaan we langs de kustweg 9 verder langs de kust dus wordt vervolgd. 

Reacties

John Eimers 25-09-2019 16:51 {{button-60709}}

Heerlijk om te lezen jullie avonturen en leuke foto's.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan