Cape Cod Bike Trail

Door J. Kraak - 30-09-2019 04:19

Vandaag zijn we begonnen met een luie zondagochtend, het is tenslotte vakantie. We hadden wel fietsplannen maar niet voor de hele dag. Leo wilde om 8 uur F1 uit Rusland volgen en ging wel op tijd uit bed. Maar hij had zich een uur vergist want de race was al om 7 uur onze tijd begonnen. Hij buiten in de zon met de IPad en ik nog in bed met een boek. Later koffie gezet en met een pasteis de nata en het boek in het zonnetje gezeten. Op ons gemak gedoucht en om 11 uur gingen we met de camper richting de fietsverhuur. Dat was hier zowat om de hoek maar eigenlijk net iets te gek om te gaan lopen, zoals zoveel afstanden hier. We konden de camper goed parkeren en we kregen soort mountainbikes mee, even wennen maar het fietste wel lekker. 

Er zijn verschillende fietsroutes op Cape Cod maar wij besloten eerst richting het strand te gaan, naar een van de vele vuurtorens hier op het eiland. Bij het strand stond een bord waarop ze waarschuwden voor haaien in zee. Het strand zag er aantrekkelijk uit maar er was uiteraard niemand aan het zwemmen. Verder langs het strand gefietst en zo fietsten we automatisch de Nauset Bike Trail. Deze gaat door het natuurgebied van het Natioale Park op Cape Cod, National Seashore. Aan het einde hiervan stonden we stil om op de kaart te kijken waar we nu heen moesten. Er stopt gelijk een man met de fiets die vraagt of hij ons kan helpen. Als we hem uitleggen dat we de Cape Cod Rail Trail willen fietsen bood hij aan hem te volgen en hij zou ons de weg wijzen. Wat een behulpzame mensen hier. 

De Cape Cod Rail Trail is 35 km lang en loopt van South Dennis naar Wellfleet en gaat over een voormailig treintraject tussen Boston en Provincetown. Wij hebben het stukje tussen Orleans en Eastham gefietst. Mooi zat, vonden we, we hadden ook al door het natuurgebied en langs het strand gefietst. Daarnaast is Cape Cod niet geheel vlak, er zaten hier en daar ook wat klimmetjes in. In Orleans wat gegeten en gedronken en toen weer terug. 

Om 3 uur de fietsten ingeleverd en nog even op bezoek aan de overkant want daar zaten onze vrienden Ben & Jerry. Vroeg terug op de camping, een was gedraaid, boek gelezen en nu, om 10 over 10 gaan de laatste vlammetjes van het kampvuur uit.

Morgen willen we vroeg op pad, we gaan richting de Green Mountains en we hebben een rit van 350 km voor de boeg. We gaan ook een stuk over de Interstate 495 want binnendoor doen we er 6 uur over en dat is te lang, vinden we.

 

Reacties

Annet 30-09-2019 17:06 {{button-60812}}

Zo Hanneke ik liep een paar dagen achter maar ben nu weer helemaal bij. Wat een bijzondere ervaring zeg met de walvissen. En wat een mooie lichtval bij de stranden. Schitterend!
Kan me voorstellen dat jullie genieten met die mooie natuur om jullie heen. En ik doe dat met jullie via de foto's. Jullie laatste cweek is ingegaan. Wat gaat dat snel voorbij zeg.
Geniet nog maar van al dat moois.

Maritsa 30-09-2019 17:47 {{button-60813}}

Lieve Leo en Hanneke,
Iedere keer weer genieten van jullie verhalen en foto's. Wat een prachtige reis! En wat een joekel van een Camper zeg! Hoop dat dit berichtje aankomt. Pas als je helemaal naar beneden scrolt kun je reageren. En ik maar zoeken wáár je een berichtje kan achter laten. Ik lees jullie verhalen op mijn telefoon. Hier is alles ok. Afgelopen weekend veel storm en regen gehad. En Bram is véél binnen, krijgt veel aandacht van de kids en slaapt véél. Heel veel liefs van ons 4tjes 😘☀️

Frank en Jan Kalkhoven 30-09-2019 18:55 {{button-60815}}

Hallo daar ben ik weer, ben weer helemaal bij met lezen, en wat een hoop ervaringen doen jullie weer op, schitterend, en dan ook nog Walvissen zien en horen en ruiken daar op zee, prachtig, en wat doen jullie allemaal leuke steden en stadjes aan zeg, wat een gepuzzel zal dat geweest zijn om dat allemaal in kaart te zetten, maar dan heb je ook wat zal ik maar zeggen, en inderdaad wat Annet zei, jullie laatste week alweer, wat gaat dat snel allemaal, maar goed aan alles komt een eind, maar zover is het nog niet , dus nog lekker genieten van jullie laatste week in de USA, en ik lees de rest wel weer als je weer een moment van rust heb bij de camper of bij een knappend haard vuurtje :)
groetjes vanuit een zeik nat Capelle again

frank
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan