dinsdag 22 juli Lee Vining

Door de Vrijer - A long time ago
Dinsdag 22 juli
 
Thierry schrijft:
Since this report is on a need-to-know basis, this day is sealed.
thierry
 
 
Vandaag stond een lange, lange reisdag op het programma. Iets waar we niet onder uit konden, want we wilden van Las Vegas naar Yosemite. We hadden een camping net voor Yosemite in Lee Vining gereserveerd, maar die zouden ze maar vasthouden tot 5 uur. Eerst even snel langs een grote supermarkt om voor de laatste dagen in de camper voedsel en water in te slaan. Daarna nog even de camper volgegooid en een koffietje gehaald voor onderweg. De reis was lang en vervelend, want Pascal en Gabrielle zaten elkaar de hele dag in de haren, tot een gezellig hoogtepunt toe waarbij we ze, op een parkeerplaats naast de snelweg, de camper uit hebben gezet. Pas toen hadden ze door dat we het geruzie écht zat waren.
Lee Vining is een mini-dorpje, vanaf de camping kun je er zo naartoe lopen en dat deden we dan ook gelijk voor een koud biertje voor Erik en Thierry op een terrasje. Het klimaat is hier heel anders. Het is warm, maar dragelijk met een windje en ’s avonds koelt het heerlijk af.
Aangezien we hier bij Mono Lake staan konden we natuurlijk niet weggaan zonder naar de ‘tufa’s’ te gaan kijken. Dit zijn grillige kliffen, die uit het meer steken (gevormd door calcium verbonden met carbonaten, waardoor het meer veel zouter is dan de zee en vele malen alkalischer). Dit met de knalblauwe lucht en het donkerblauwe water van het meer gaf een prachtig gezicht.
Terug op de camping was het daar ondertussen al bijna donker, want de zon was al achter de berg vertrokken. Na het maken en nuttigen van de avondmaaltijd nog even lezen en toen vroeg naar bed, want morgenochtend gaan we al heel vroeg opstaan om (hopelijk) een plekje te bemachtigen op een van de campings in het Yosemite park zelf. We hadden al een camping voor twee nachten gereserveerd, omdat we hoorden dat er maanden van te voren al niets meer vrij is, maar die is heel ver van het park af. Nu hebben we gehoord dat er op een beperkt aantal campings ‘first come, first served’ is, dus we hebben de eerste nacht gecancelled en gokken nu daarop. Op hoop van zegen.
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!