maandag 28 juli, allerlei vliegvelden

Door de Vrijer - A long time ago
Om half 6 ging de wekker, dat deed pijn! Snel aangekleed en toen naar de diner naast het hotel voor wat ontbijt, want zo vroeg was er nog niets in het hotel zelf. Erik en ik waren het zoete eten een beetje zat, dus we bestelden french toast, niet wetende dat dat wentelteefjes zijn!
Snel, snel het ontbijt naar binnen gewerkt, want al snel stond de taxichauffeur voor de deur. Bij de douane bleek dat wij de VIP treatment kregen. We moesten in een speciale rij om in een apparaat te gaan staan, waar pufjes lucht tegen je aangeschoten werden. Die werden dan weer geanaliseerd op explosieven. Ze gingen met doekjes over de mobieltjes, spelcomputers etc en ook die werden op explosieven getest. We moesten onze schoenen uitdoen en die werden gescand. Ook werd de hele handbagage leeggehaald en Pascals katapult, die hij in Yosemite had gekocht mocht niet mee. Wel mochten we de tas inchecken, dus Gabrielle ging met Pascal terug om de tas in te checken en toen begon de hele procedure voor die twee opnieuw. Wij waren ondertussen doorgelopen op zoek naar een koffietje, want daar waren we wel aan toe. Bij de eerste bar naar binnen, maar Thierry werd tegengehouden: “Ben jij 21?” Thierry verstond haar niet, dus ik zei van wel. We wilden gewoon even een koffie halen! Toen we koffie wilden bestellen werd het weer gevraagd en moest hij ID laten zien. Toen viel ik natuurlijk door de mand. Nou, dat hadden we dus beter niet kunnen doen! En dat alles voor een koffie, alleen maar omdat ze daar ook alcohol verkochten!!
De hele dag gereisd. Eerst van SF naar Minneapolis, een vlucht van 3 uur en omdat het daar 2 uur later is, kwamen we 5 uur later aan. Daarna wachten voor de vervolgvlucht. Op het vliegveld even gekeken of we op internet konden en dat was zo. Snel de site bijgewerkt en de afgelopen dagen erop gezet. Ook was er lekker veel mail met o.a. foto’s van Luna en onze nieuwe pup Zorro. Superleuk natuurlijk.
De volgende vlucht had helaas wat vertraging (alsof de dag nog niet lang genoeg was) en na een vlucht van 2 uur, met weer 1 uur tijdverschil, kwamen we 3 uur later aan. Voor ons gevoel dus ’s avonds 6 uur, maar de klok gaf toch echt 9 uur aan. Het hotel is echt enorm groot en ligt midden in het centrum. In het hotel was het een drukte van jewelste. Echt efficiënt waren ze niet, want we hebben er één uur en een kwartier over gedaan, voordat we eindelijk de sleutel hadden. Ondertussen was het half 12 ’s avonds en zonder NY te hebben gezien gingen we naar bed.
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!