zondag 6 juli Los Angeles

Door de Vrijer - A long time ago

Weer werd ik ’s nachts vele malen wakker. Het was ook even wennen aan het slapen in een camper, want als er maar iemand omdraaide in zijn bed lag iedereen te schudden. Om half 6 was ik klaarwakker en ben ik maar wat gaan lezen. Om half 8 was iedereen wakker, gedoucht, aangekleed en hadden we ontbeten! Snel even gekeken of er internet was en dat was er, maar heel instabiel, maar ik heb wel even een kort mailtje naar iedereen kunnen sturen. Toen we vertrokken naar Universal Studios was het nog bewolkt, maar bij de tijd dat we daar aankwamen was de hemel al weer strakblauw. We hadden gekozen voor preferred parking. Daarbij kun je voor een paar dollar meer dan een gewoon parkeerkaartje vlak voor de ingang van het park parkeren. We hadden al kaartjes via internet besteld voor het park, dus we konden zo doorlopen.

Het was een heel leuk park. We begonnen met een tour langs verschillende filmsets, waaronder Desperate Housewifes. Het was toch heel grappig om zelf in Wisteria Lane rond te rijden! Daarna gingen we in de nieuwe attractie The Simpons Ride en dat was echt ontzettend leuk. Vervolgens zijn we van attractie naar attractie gegaan en ondanks de verhalen over urenlange wachttijden hebben we nergens langer hoeven wachten dan een half uur. Bij Jurassic Park werden we echt doornat, niet een beetje maar echt alsof je met je kleren onder de douche had gestaan
J Rond een uur of 4 hadden we alle attracties en verschillende shows gezien en waren we allemaal half gaar gekookt. Overal op het park stonden ook een soort nevelsproeiers om de mensen af te koelen en er werd continu aangeraden om een hoop te drinken. Weer kwam de man met de hamer langs ’s middags en de ogen werden zwaar, even een dipje.

We wilden op de terugweg lang Rodeo Drive rijden om ons te vergapen aan de rijkdom van Beverly Hills, maar de TomTom leidde ons in plaats daarvan naar Rodeo Road. Terwijl we daar naartoe reden zag je de buurt achteruit gaan en daar werden we toch een beetje zenuwachtig van. We hadden namelijk een paar keer gelezen om vooral in LA niet in de ‘verkeerde’ buurt te komen. Zodra je merkte in een slechtere buurt te komen, moest je vooral zo snel mogelijk rechtsomkeer maken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan met zo’n grote camper. Hoe verder we reden hoe armer de buurt werd en hoe nerveuzer wij werden. We besloten te keren en toen zagen we ook de fout van TomTom. Bij het intypen van Rodeo Drive wilde hij ons weer naar Road brengen. Na een poosje vonden we dan toch de juiste straat en de duurste auto’s reden ons voorbij.

Na die spanning besloten we nog even uit te waaien op het strand want daar zaten we nu toch dichtbij. We reden naar het overbekende Santa Monica Pier en beach. Het parkeren met de camper (die hier trouwens RV Recreational Vehicle heet) kostte 40 dollar, want we hadden 4 plekken nodig!

Het was ondertussen weer wat bewolkt geworden en er stond een frisse zeewind, dus we pakten nog even snel de truien uit de camper. Het was nog erg druk. We zagen een echt ‘Bay watch’ huisje en man (nee niet David Hasselhof)

We liepen naar het einde van de pier waar we Mexicaans hebben gegeten. Iedereen spreekt hier trouwens vloeiend Spaans.

Om half 10 waren we weer terug op de camping waar we werden verwelkomd door een enorm vuurwerk. Dit bleek van Disneyland te zijn, dat hier dichtbij is. (Gisteren was dat ook, maar lagen we al diep in slaap)

Om 10 uur lag iedereen alweer te slapen.

Gabrielle schrijft:

Universal studio’s was echt super leuk:D We gingen er al vroeg naartoe, dus was het nog niet zo druk, gelukkig. Wij gingen dus ook als aller eerste naar de studio toer. De studio toer was niet echt spannend ofzo, maar het was heel erg interessant. We reden door wisteria lane ( van desperate housewifes). Dat was echt cool om in het echt te zien!! En meerdere andere huizen die daar waren. Ze legden uit dat als je het huis in de ene hoek filmt het voor de ene film/serie kan worden gebruikt en als je het in de andere hoek filmt het voor een andere film/serie kan worden gebruikt.

We reden langs nog meer film sets waarbij de gids dingen uitlegde. We gingen ook nog een studio in waar ze een ondergrondse metro station in gingen. Daar gingen ze een aardbeving nabootsen. Het plafond kwam naar beneden en de toerkar ging super erg heen en weer.

Na de toer gingen we gelijk door naar de nieuwe simpson ride voordat het te druk werd. Die was zooooooo cool!!! Krasty the clown heeft zelf een pretpark gemaakt. In de wachtrij begon het al, er werden op de 110000 plasmaschermen allemaal simpson filmpjes gespeeld die speciaal waren gemaakt voor die attractie. Toen we aan de beurt waren, werden we naar een kamer geleid. Daar ging je in een achtbaankarretje. Toen we er in zaten ging er een scherm voor je aan en bleek het dus geen echte achtbaan te zijn maar een simulator. Maar niet zomaar een, het valt niet echt uit te leggen. Je moet er zelf maar een keer naartoe gaan.

Daarna zijn we nog naar The Mummy geweest. Dat was wel een echte achtbaan. Toen we midden in de wachtrij stonden kwam Pascal daar pas achter en hij is nogal een watje en durfde niet meer. Totdat mama hem probeerde over te halen met ijs. Toen durfde hij wel weer en vond de achtbaan heel stoer.

Ik vond The Mummy een beetje teleurstellend. Hij was op zich wel heel leuk, maar hij duurde echt serieus maar 2 minuten ofzo.

We zijn ook nog naar een paar shows geweest. Eentje waarbij een huge vuur werd gestookt in een fabriek. En eentje waarin alle special effects werden uitgelegd. Die show was echt super leuk, maar vooral omdat de hosts zo grappig waren. Daarna zijn we ook nog in Jurassic park geweest. Dat was een soort splash. Maar ik ben in mijn leven nog nooit in een splash geweest waarbij ik zo nat ben geworden.

Alles bij elkaar was Universal echt super leuk;D

 

Pascal schrijft:

 

 

 

We begonnen de dag met de gedachte (leuk) UNIVERSAL STUDIOS.
We gingen extra vroeg weg (rond 8 uur) ,toen we daar aankwamen waren we gelijk van kijk dat oooooh en zie je dat daar (misschien een beetje overdreven). We moesten eerst wachten want het park was nog niet officieel open. 9 uur mochten we eindelijk het park in naar de studio tour (wat heel erg leuk is om gelijk mee te beginnen) als een tip zou ik links en ergens in de 3e of 4e rij te gaan zitten. Bij de studio tour zie je eerst allemaal vlaggetjes met films en series van UNIVERSAL STUDIOS . Daarna zie je een paar dingen en dan zie je (ik zeg de wat leukere dingen) een groep auto’s die ze bij hun films hebben gebruikt en een klein showtje van the fast en the furious met allerlei special effects. Daarna een grappig mini avontuur (King Kong en euh ik zeg de leuke dingen!) Dan heb je nog Jaws dat was echt NEP! Dan heb je nog Earthquake je gaat een metrogang in en met de technologie lijkt het net echt!
Maar ook War
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!