dinsdag 29 juli, New York

Door de Vrijer - A long time ago
Na een veel te duur ontbijt gingen we dan eindelijk NY verkennen. We liepen eerst naar het Empire State Building om te kijken hoe lang de rij was om binnen te komen, maar dat was een beetje te, dat gingen we nog wel een andere keer proberen. Wat kan ik vertellen over NY (na het pas één dag te hebben gezien!). Het was drukkend warm, ontzettend druk, en er is overal wat te zien. Als je niet naar boven kijkt heb je niet eens door dat je langs het Empire State Building loopt. Je hoort Italiaans, Spaans, Frans, allerlei Slavische talen (die ik niet kan onderscheiden), maar weinig Amerikaans. We liepen door 5th avenue naar Central Park, ons vergapend aan de enorme hoeveelheid winkels. Het leuke is dat er ook heel veel winkelketens zijn die wij in Nederland niet kennen. Ook in Central Park was het druk en broeierig warm, maar hoe verder we liepen hoe rustiger het werd (relatief rustig dan).
Na een poosje liepen we het park uit om naar het Guggenheim museum te gaan. Helaas zat die in de stijgers, zodat we de buitenkant niet goed konden zien, maar binnen was het net alsof je in de binnenkant van een slakkenhuis liep. We besloten de metro naar zuid Manhattan te nemen en stapten uit bij China Town, waar we eerst maar eens gingen eten. China Town was gelukkig minder druk dan in San Francisco, maar de sfeer was er hetzelfde. Gelijk aan de overkant van de straat was dan weer Little Italy. Door Soho, Noho, langs Greenwich liepen we weer terug naar het hotel. Soho en Noho zijn leuke wijken met weer een heel andere atmosfeer, wat een beetje doet vergelijken met de Witte de Wit straat in Rotterdam. De winkels net even anders, leuke koffietentjes en ook veel rustiger.
 Na even een poosje te hebben gerust in de hotelkamer en het zweet van me af te hebben gespoeld en okee even stiekum een dutje tussendoor J gaan we weer op pad naar Times Square, wat op loopafstand van ons hotel ligt. Het is waanzinnig! De lichten zorgen ervoor dat het bijna overdag lijkt. Veel winkels zijn nog open tot laat en het staat vol politie. (we moesten natuurlijk ook even met de NYPD op de foto!) Het was laat voordat we op bed lagen.
 
 
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!