maandag 7 juli San Diego

Door de Vrijer - A long time ago

Weer was ik vroeg wakker, maar dat gaf me even de tijd om het hele verslag op de laptop te zetten en op de site. We deden lekker rustig aan ’s morgens, want we konden toch pas om 8 uur de sleutels van het toilet inleveren bij de receptie. We gingen eerst maar eens tanken, want zo stiekempjes hebben we toch aardig wat kilometers weggereden. We tankten voor 160 dollar, wat ons 38 gallon, oftewel 144 liter benzine opleverde. Toen reden we richting San Diego. We stopten in La Jolla, een dorp/stadje net voor San Diego, dat een paar jaar geleden werd verkozen als mooiste plek van heel Amerika om in te wonen. Het was inderdaad een heel leuk dorp, met prachtige huizen, alles heel verzorgd en netjes. Bij de kust, in de inham lag het vol met zeerobben, zo ontzettend gaaf.

Ook waren er zwermen aalscholvers en Jan van Gent vogels. Heel indrukwekkend. We gingen bij een bakkertje vers brood halen en zagen daar het ‘normale’ Nederlandse brood liggen. Ze vroegen waar we vandaan kwamen en toen we zeiden uit Nederland, vertelde de bakkersvrouw dat haar man uit België kwam, vandaar de broden. We kwamen ook nog een winkel tegen met alles voor hond en kat. Kleding voor de hond, halsbandjes van 130 dollar, hele luxe manden het was echt te gek voor woorden.

Daarna reden we verder naar Belmont park waar we weer uitstapten. We hebben daar heerlijk even zitten lezen in het zonnetje. We maakten een lekkere salade voor de lunch en het was echt genieten. Dat is dan toch het voordeel van de camper. Koelkast met koud drinken bij je, wc altijd in de buurt, bikini aan, het kan allemaal. Na een uurtje of anderhalf reden we uiteindelijk naar downtown San Diego. We zagen daar een Ghirardelli’s. volgens de gidsen is dit dé chocolade shop van San Francisco, maar we wisten niet dat deze ook hier zat. Gisteren in Universal Studios vond Pascal een aantal attracties erg eng, waarvan ik wist dat hij ze echt leuk zou vinden en ik had hem een enorm ijsje beloofd als hij het zou proberen en aangezien Pascal bijna alles doet voor ijs, was ik hem er eentje schuldig. Dat werd dus nu bij Ghirardelli’s. We namen 2 bollen en dat viel heel zwaar! Het was wel echt heel erg lekker ijs.

Om half 6 kwamen we bij de Koa camping van Chula Vista San Diego aan. Deze camping is wel een verademing vergeleken bij het asfaltveld van gisteren. Ruime plekken met een picknicktafel en barbecue en veel groen op de camping. De kinderen doken meteen het zwembad in. Later op de dag gingen we nog even naar de supermarkt en naar walmart om nog wat spullen voor de camper te halen, zoals een droogrekje en wat hangers e.d.

’s Avonds aten we noodles, maar ik zat nog vol van het ijs! Na nog even wat gelezen te hebben lag al snel weer iedereen vroeg te slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!