woensdag 30 juli, New York

Door de Vrijer - A long time ago
We gingen vandaag eerst met de metro naar de South Ferry, we wilden Ellis Island bekijken. Er stond een rij van meer dan een uur voor de eerstvolgende ferry, maar toen hoorde ik mensen voor ons in de rij vragen om vaste tijden. Heel raar, maar toen ik dat vroeg konden we voor hetzelfde geld kaartjes krijgen voor de eerstvolgende ferry en ipv de urenlange rij, konden we in de ‘reserved’ rij gaan staan waardoor we binnen een kwartier op de ferry stonden! Het was bloedheet geworden ondertussen en het zweet gutste van ons af. De ferry ging eerst langs het Statue of Liberty, maar er was omgeroepen dat om half 11 ’s morgens er al de hele dag geen plek meer was om op het beeld zelf te komen (later hoorden we dat er net zo’n rare regel was als voor de ferry). Wij gingen door naar Ellis Island. Dit is het eiland waar de emigranten vroeger hun eerste voet zetten op Amerikaanse grond en daar urenlang in de rij moesten staan, onzeker over hun lot of ze mochten blijven of niet. We hadden gekozen voor de audio tour, heel ideaal en het was superinteressant. Er hingen vele foto’s wat het heel realistisch maakte. Als je eraan dacht dat er hele gezinnen hun verleden achterlieten voor een onzekere toekomst in een nieuw land, (waar ze vaak de taal niet van spraken), om dan na een wekenlange boottocht aan te komen, dan te horen dat er iemand van het gezin een besmettelijke oogziekte had en dan terug te moeten keren naar het land van herkomst.  
Na de middagmaaltijd liepen we naar de Brooklyn Bridge en daarna naar Ground Zero. Op de plek van de Twin Towers wordt nu druk gebouwd aan een heel aantal nieuwe torens, maar net ervoor staat St Paul’s church waar een opvangcentrum was ten tijde van 9/11. Daar stond met grote fotopanelen aangegeven hoe het was op die dag en de maanden erna. Ook dit was zeer indrukwekkend en er liepen zelfs mensen huilend rond.
Ondertussen waren we allemaal doorweekt, dus weer even een tussenstop gemaakt in het hotel. ’s Avonds weer een filmpje gepakt.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!