10 september Reno- Hat Creak

Door André en Thea Booi - A long time ago

De route voor vandaag zal iets anders worden dan in eerste instantie was gepland. Op advies van een collega van Willie rijden we nu door een nationaal park. Om 8 uur vertrokken we. Dat was wel een beetje vroeg maar we wilden onderweg van alles bekijken en daar heb je tijd voor nodig.

We rijden over de CA-89N, een prachtige weg die helemaal door de bossen loopt. Het valt ons op dat de bomen er hier heel gezond uitzien, er zijn nauwelijks bruine of dorre exemplaren te bekennen. In een klein dorpje doen we wat boodschappen en kopen lampjes, omdat er in de camper behoorlijk wat kapot zijn.

We rijden langs een mooi meer, zien prachtige bossen en klimmen met de camper tot een hoogte van 2500 meter, waarbij we mooie uitzichten hebben op diepe dalen. In de middag rijden we het Lassen Volcanic National Park binnen. Het hoogste punt ligt op bijna 3200 meter en heet de Lassen Peak. We hebben daar vanaf een een lager gelegen uitzichtpunt een mooi en goed zicht op.

De Lassen Peak is een vulkaan die voor het laatst in 1914 is uitgebarsten. We zijn op verschillende punten uitgestapt om foto's te maken, ook van mooie stroompjes met kleine watervalletjes erin. Aan het eind van het park begon de lucht te betrekken en even later begon het flink te regenen, het was de eerste regenbui in deze vakantie. Gelukkig duurde de bui niet lang.

7 Mijl ten noorden van het dorpje Old Station zijn we op een nette camping terecht gekomen, waar het nauwelijks had geregend en waar we deze nacht zullen doorbrengen. Bij het dorpje Old Station bedachten wij dat dit heel vroeger een plaatsje moet zijn geweest waar de postkoets aankwam en waar de koetsier een borrel dronk en de paarden gewisseld werden!! Volgens Aad was dit werkelijk zo want in zijn vorige leven was hij die koetsier -;)

Het bekende biertje stond weer koud! Het was vandaag een prachtige tocht van 212 mijl.

Reacties

Maaike A long time ago

Zo bij elkaar gaan er volgens mij behoorlijk wat 6-packs bier doorheen :-) Hoop dat je snel wat foto's kunt uploaden,want als je schrijft dat het zo mooi is, ben ik wel nieuwsgierig hoor. Wij zijn inmiddels weer terug uit Toscane (vrijdagavond heen gereden). De bruiloft gister was leuk, maar ook vreselijk warm. Dan ben je bijna blij als de zon ondergaat. Morgenavond vlieg ik naar Wenen, want moet dinsdag een klant bezoeken. Woendag gesprek in Lugano, donderdag Alessio heen en weer naar Florence voor de notaris. Het belooft een drukke week te worden. Heerlijk dat jullie vakantie hebben!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!