13 september Klamath Falls - Redmond/Culver

Door André en Thea Booi - 14-09-2011 08:12

Om 8 uur reden we van de camping af. Het is heerlijk om zo vroeg te vertrekken, het is niet druk op de weg en je hebt een lange dag voor je. Na ongeveer 25 miles (40km) kwamen we aan in het Crater Lake National Park. De vergezichten wisselden zich af met zeer bosrijke gebieden en diepe afgronden met mooie watervalletjes.

In het visitor centre kregen we informatie over het ontstaan van het Crater Lake. Het meer was ooit een vulkaan die ongeveer 7700 jaar geleden voor het laatst is uitgebarsten en langzaam geïmplodeerd tot een groot gat wat zich in de loop van de tijd heeft gevuld met water dat van de besneeuwde bergen kwam en natuurlijk met regenwater. Het meer is op het diepste punt bijna 600 meter diep. Het is het diepste meer van de USA en één van de diepste meren ter wereld. Vele foto's werden gemaakt en op meerdere plekken zijn we uitgestapt om het prachtige meer van een andere kant te bekijken.

Na het Crater Lake reden we nog een flink stuk naar de uitgang waarna het ook nog een aardig stuk rijden was naar de camping waar we nu staan, KOA Redmond/Culver in de staat Oregon.

Reacties

Frouke 14-09-2011 09:48 {{button-3598}}

Hoi!!
Ook ik volg jullie natuurlijk op de voet. Wat leuk om nu de foto's te kunnen zien die bij de verhalen horen. Heerlijk, zeg. Wat zullen jullie genieten. En het is nog làààààng geen tijd om naar huis te gaan. Blijven genieten dus. Groetjes voor iedereen van ons drietjes!! KUS
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan