Old Faithful en daarna naar Alpine

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Vandaag vroeg op, want er staat een lange dag op het programma. We verlaten de prachtige camping "Rocky Mountains" en gaan via de mooie poort naar de North Entrance van het park. Door Mammoth hotsprings (geen Elk meer te zien) verder naar het zuiden tot waar we gisteren gebleven zijn. Dit keer maar geen foto's meer gemaakt van de kudde bisons. Het is overigens heel herkenbaar als je een beest dreigt te gaan zien, er staat dan namelijk een hele horde auto's op een kluitje, met daarom heen mensen die levensgevaarlijke manoevres uithalen om een mooie foto te kunnen maken. Daarbij vrijwel altijd een stoïcijns kijkende Ranger die zachtjes de mensen maant om door te rijden.

Het was opvallend dat er bij elk beest wel een ranger in de buurt was, dit bevestigt mijn eerdere vermoeden. Maar goed bij een nieuw geiserpark uitgestapt en ook dit deel was ontzettend mooi.

 Overal waar je keek stond er wel iets te roken of te pruttelen. Parkeren met de grote RV was lastig, dus maar buiten het gewoel het gevaarte neergezet. Het was een stukje lopen, maar weer bij schitterend weer en door een fabelachtige omgeving.

Na het geiserpark hebben we een ommetje gemaakt naar de Fire falls. Een erg mooi gebied met prachtige natuur met schitterende stroomversnellingen en zo nu en dan een waterval. Wat het daar des te leuker maakte was de enorme hoeveelheid speelse chipmunks (soort eekhoorn).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens naar de laatste etappe, de Old Faithful. Mijn hemel wat een kermis is het daar. In de rest van het Yellowstone park is het soms druk, maar hier is het op het idiote af. Hotels, enorme parkeerterreinen, souvenirswinkels en als klap op de vuurpijl een soort tribunes waar iedereen kon wachten tot het Oudje zijn/haar kunsten vertoonde. Ook hier is de omgeving erg mooi, met een aantal kleinere actieve geisers in de buurt. Maar de Oude hield ons lang in spanning. Een mooie rookpluim steeg constant uit een gat in de grond en af en toe wat gespetter wat tot nerveuze reacties van het massaal toegestroomde publiek leidde. Maar met enige vertraging, dan toch...een schitterende apotheose.

Deze geiser was een prachtige afsluiting van een aantal heerlijke dagen in een park waar alleen maar superlatieven voor te bedenken zijn. En ach, de drukte viel reuze mee. Tot we op weg naar de Zuid uitgang in de file trecht kwamen. Men had bedacht om in dit drukke wissel weekend maar eens uitgebreid aan de weg te gaan werken. Na een kwartier kompleet stil te hebben gestaan mochten we verder. Het bleek dat ruim 15 mijl van de hoofdweg kompleet afgesloten was. Aangezien je slechts 25 mijl p/u mocht rijden duurde het ruim een half uur voor je aan het begin van de afsluiting was. Op zijn zachtst gezegd, niet prettig.

Daarna verder naar het zuiden via het Grand Teton natinaal park. Ook dit park is erg mooi met een prachtige, ruige bergrug met sneeuw en gletsjers, voor een groot deel aan een prachtig meer gelegen. Prachtig, maar we waren slechts op doorreis naar Alpine.

Kort vor Alpine zijn we nog door Jackson gereden, een prachtig sfeervol (en druk) western stadje. Er reed een postkoets uit de 19e eeuw rond en allerlei verklede figuren.

Maar wij moesten naar Alpine naar het RV park aldaar. Alpine is een wintersport gehucht en de camping eigenaar moesten we uit een niet ongezellige en zeer bruine typisch Amerikaanse kroeg halen.

De camping was niet bijzonder mooi, maar lag op een fraaie plek tussen de bergen aan het water vlakbij winkels/eettentjes ed. Na lekker zelf gekookt te hebben zijn we redelijk op tijd ons bed ingekropen. Het werd een behoorlijke koude nacht (een graad of 7°C).

 

 

 

 

Reacties

Marijke A long time ago

Wat een ongelofelijk kleurenpalet! Als je er een schilderij van ziet, geloof je niet dat het echt is... Die wegwerkzaamheden, daar kunnen ze hier ook wat van. De vakantie is afgelopen, maar de Westervoortse brug is nog een week dicht. Chaos!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!