Bryce, Peekaboo dag

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Vandaag is het dan zover, op tijd op pad voor een prachtige wandeling door de Bryce canyon. Deze keer had Wim geen wandelkaart meegenomen, want uit het verleden wist hij dat de info op de kaart niet altijd helemaal juist was. Op een paar kleine bultjes na was het parcours nagenoeg vlak dus dit jaar hopelijk geen erbarmelijk klagende groepsleden meer.Het weer was prachtig, niet te warm en na ons moet ongedronken te hebben in de General store zijn we gaan wandelen.

Eerst via de Navajo trail 300 m vrijwel recht naar beneden en dan op weg naar de Peekaboo loop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Je kunt onderweg foto's blijven maken (wat we ook gedaan hebben) zo mooi is het hier. De prachtige kleuren, de afwisseling en het heerlijke gevoel dat je lijf weer eens iets te doen heeft maakt deze wandeling tot een prachtige belevenis.

Voor we begonnen was er nog even een discussie of we niet per paard deze tocht zouden doen, maar niemand twijfelde meer......toch. An had het onderweg toch af en toe over dit edele dier, maar in het algemeen heeft ze zich toch zonder al te veel geklaag door de kloof gesleept,chapeau! Ook Sjaantje, Balder en Iris vonden het prachtig.

 

 

 

 

Na bijna 4 uur wandelen moest alleen nog de zogenaamde Wall street beklommen worden en ja dit is even pittig (de eerder afgedaalde 300 m weer nagenoeg recht omhoog).

Dat is toch wel even afzien, maar wat een dag!

Nog een klein stukje naar de store voor een heerlijk koel drankje en daarna terug met de bus naar de camping. Na van schoeisel en kleding gewisseld te zijn maar weer naar het restaurant want na zo'n dag ga je niet zelf meer kokkerellen.

Dit keer a la carte gegeten. Waarbij Wim een prime rib van ongekend formaat moest wegwerken. Heerlijk vlees, maar gigantisch wat een portie.

Met afgeladen magen nog even shoppen. Daar zijn we op een of andere manier elkaar kwijt geraakt (ja net als vroeger, als je ff niet oplet ben je de kinderen zomaar kwijt). Dan maar met zijn twee-en alle boodschappen naar de camper zeulen. Een half uurtje later kwam het grut dan toch ook nog aangewandeld, enigzins ontstemd dat we ze in de winkel hadden laten zitten. Ja we waren ook ongerust geweest....het blijven toch je kinderen.

Naast ons waren inmiddels Italianen gearriveerd die een uitgebreide tafel gedekt hadden en nog lekker dachten te gaan BBQ'en. Een mooi momentje dacht Wim om De Slang maar eens aan te sluiten. Er moest een kleinigheidje misgegaan zijn, want de Mama Mia's van de buren waren niet van de lucht. Bleek De Slang niet helemaal goed aangesloten te zijn en zaten de Berlusconi volgelingen in de lucht van onze resten van het lopend buffet van gisteren (de prime rib was nog niet zover). Ja toen was de Europese een wording toch weer een ietsje verder weg.

Nog even wat drinken en dan lekker slapen want morgen gaan we naar Page, krijgen we (hopelijk) een frisse nieuwe camping.

 

 

Reacties

Dude A long time ago

Hallo lieve allemaal,

Volgens mij hebben jullie het wel naar je zin, he? Komen jullie nog wel terug voor mij? Met mij alles goed alleen met mijn etensbak wat minder; die viel zomaar ineens in tweeën terwijl ik aan het eten was. Maar volgens "Mamma" Marina kon ik daar niets aan doen gelukkig!

Speel elke dag op het veld en heb al aardig wat spieren opgebouwd, al zeg ik zelf ;)

Mijn vacht is nu definitief helemaal verdwenen. Ik dacht, laat hier alles maar achter dan hoeft Vrouwtje niet direct zoveel te stofzuigen als ze thuiskomt.

Nu, ik ga weer spelen, mis jullie en hoop jullie gauw weer te zien. Dikke knuffel van iedereen hier xxx

Marijke A long time ago

Wow, wat een omgeving! Die canyon, die bomen lijken er speelgoedboompjes in! En geloof maar niet dat die kinders echt ontstemd waren hoor. Het was gewoon een handigheidje om jullie al het sjouwwerk te laten doen! Die slang... hilarisch!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!