Las Vegas The Tropicana.

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Na een flinke reis door een warm Arizona en Nevada zijn we na een tussenstop bij de indrukwekkende Hoover dam in ons hotel "The Tropicana" aangekomen. En wat een hotel....

De VIP ontvangst was een wassen neus, maar dat dekte onze verwachtingen wel zo'n beetje, echter de kamer was werkelijk gigantisch. Een enorme woonkamer met bar (Nespresso apparaat en koelkast) werd gecompleteerd met een enorme flat panel TV. Een prachtig uitzicht op de strip vanaf onze 14e verdieping was geweldig. Aan de grote kamer was een buiten proportionele slaapkamer gekoppeld met een idem flat panel TV. De badkamer was ook prachtig en er lagen naast de portie handdoeken ook nog twee fraaie badjassen te wachten.

Balder en Iris hadden ook een geweldig grote slaapkamer met twee king size bedden en via een gang konden we ook nog binnendoor naar elkaar. Werkelijk geweldig!!

Na ons snel geïstalleerd te hebben zijn we vlug de stad ingedoken, het was inmiddels al donker geworden. In hotel New York hebben we lekker rondgelopen (nog even naar Mien met dekaars op bijna ware grootte gezwaaid) en gegegeten bij een Italiaans restaurant, werkelijk niet slecht gegeten. Balder bestelde zowaar geen Cola maar in zijn beste Engels een Ice Tea. Dit werd wel heel letterlijk want tot zijn enorme verrassing kreeg hij een goed gekoelde kop slappe thee. Na de ice koffie een tweede zware teleurstelling, dus verder zal het bij alle varianten van Cola blijven schat ik.  Daarna naar het Bellaggio om het fonteinen spektakel te zien en daarna naar hotel Parijs met zijn Franse steegjes.

Helaas geen drank voor Iris en Balderm de een had zijn paspoort niet bvij zich...en de ander ook niet, maar die was sowieso te jong; rien ne va plus om maar een beetje in de sfeer te blijven.

Ongetwijfeld nog even geshopt en An, Sjaantje en ik hebben nog even een Cosmpolitan weggewerkt in een bar waar we de allerlaatste van de dag waren; voelde je je al direct een beetje alcoholist, maar goed hij smaakte prima en vervolgens toch maar naar (het royale) bed.

's Morgens er redlijk op tijd uit (10 uur ontbijten), dachten we, maar toen we in de ontbijtzaal kwamen werd het meer dan luxueuze ontbijt al langzaam omgeschakeld naar de brunch, makkelijk kon er voor hetzelfde geld meteen achteraan. We werden begeleid door een alleraardigste host die van Nederlandse origine bleek (zijn naambordje "Vandenberg"deed al zo iets vermoeden. We hebben niet het tropische zwembad opgezocht, want je zou derdegraadsbrandwonden hebben opgelopen om er te komen, wat was het warm. Gelukkig wordt de strip geod gekoeld door alle hotes en winkels in de buurt. Zolang je binnen rondliep (buiten was het ca. 108°F) was het prima te harden.

De hele dag heben we alle hotels/gokpaleizen afgescharreld. Nog even gegeten bij een Italiaan (ja alweer) in het Venetian hotel. Balder en Iris hebben zich tot het diepste verlaagd en een gondeltocht met zingende gondelier door de grachten van "Venetië" gemaakt.

Daarna zijn de kids nog op de Stratosphere Tower geweest en hebben daar in een van de attracties (een soort glijbaan die je van de toren afschiet) van het prachtige uitzicht op 300m genoten. En toen moe met de bus terug naar richting het hotel. Nog even door het Luxor (piramide) gelopen en toen weer lekker slapen.

's Morgens ietsje eerder op om van het uitgebreide ontbijtbuffet te genieten en daarna de lekker opgewarmde camper opgezocht om naar Joshua Tree te rijden. Dit keer geen bezoekje nodig aan de lokale Road Bear, want watterpump en Poop drainage werken nog steeds prima.

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!