Bryce Canyon

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Via Highway 12 zijn we door het prachtige Anasazi state park en het Escalante state park over een pas van ruim 9600 voet naar Bryce gereden. Onderweg vaak gestopt om te gnieten van de prachtige vergezichten en om de nodige foto's te nemen (alles bij mekaar moeten we er nu zo'n 6000 gemaakt hebben). Dat is dan inclusief alle bewogen foto's.

Van Capitol naar Bryce is een prachtige route via Highway 12. Het schiet niet echt op door de grote hoogte verschillen maar het is een prachtige weg door het Anastasi State park, Escalante State park en via een hoge pas (ruim 9600 voet) via Kodachrome bassin naar Bryce. Ondanks dat het hoogseizoen is was het heerlijk rustig op deze route zodat we uitgebreid hebben kunnen genieten van alle vergezichten. We hebben een ruime hoeveelheid foto’s toegevoegd aan het inmiddels immense bestand (totaal is er al ruim 6000 keer afgedrukt, vaak ook nog scherp).

Ruim op tijd en in het volle daglicht kwamen we in Bryce aan waar het in een keer is gelukt om de camper zonder schade op de juiste plek te manoevreren. Door schade en zeker ook schande wijs geworden tenslotte.

We konden nog mooi de parkbus (gratis voor de Anual pass houders) pakken diep het park in. We hebben nog van een prachtige zonnige namiddag kunnen genieten op plaatsen met de prachtige namen als Sunrise en Sunset point.

 Het is werkelijk prachtig en na een tijdje over de rim gewandeld te hebben zijn we weer met de late bus terug naar Ruby's Inn gegaan om nog even door het iets te toeristische oude dorpje te wandelen.

Uiteraard kun je dan bepaalde figuren niet missen......

 

 

 

Nog even de magen vullen bij het restaurant ter plaatse waar we van een lekker buffet hebben genoten met een lekker wijntje erbij. Nog even uitbuiken bij de camper, want morgen wacht een pittige wandeling, iets waar Annie al bijna een jaar naar uitkeek.

 

 

 

 

 

 

Reacties

Ineke A long time ago

Hoi vakantiegangers,
de bijgevoegde foto's zullen vast schitterend zijn, maar ik denk dat we ze moeten bekijken als jullie terug zijn.
Ik krijg ze niet open en kan ze ook niet in het fotoalbum vinden. (Dus mam niet meteen in de stress schieten wij zien ze ook niet)

marlies A long time ago

hoi,

wij zijn gisteravond teruggekomen van onze vakantie. net dus even alle verhalen en foto's op m'n gemak gelezen/bekeken. het ziet er echt fantastisch mooi uit! geniet er nog van en ben benieuwd naar de rest van de foto's!

Ans A long time ago

Hoi hoi
Jammer van Capitol Reef. Ja, 1000 Islands is super. Nog steeds het muffinontbijt dus.
Ook ik kan de foto's niet openen dit keer.
Dat was wel even schgrikken met de BBQ van jullie buurkampeerders.
HWY 12 is super, je blijft fotograferen.
Veel plezier in Las Vegas!

annie A long time ago

de foto's volgen, we konden ze niet uploaden vanwegen een slechte internet verbinding.

Marijke A long time ago

De natuur is daar echt overweldigend, je voelt je daar heel klein, lijkt me. .."de camper zonder schade.." O jee, wil je daar nog iets over kwijt;)? Wat zien de dames er schattig uit op de foto:p:p!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!