Naar Sequoia National park

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

We zijn vandaag lekker op ons gemak van de keurige camping Castaic lake naar het Sequioa RV park in three rivers gereden. Dat ging lekker vlot, hoewel het een redelijke afstand is. Het eerste stuk weg is verschrikkelijk saai, maar daarna rijd je mooi door allefruit-wijngaarden van Californië en helemaal tot slot rijd je via een stuwmeer het prachtige park tegemoet met hoge bergen, met hier en daar zelfs sneeuw. De camping lag schitterend, parkachtig en we hadden een prachtige plek aan een behoorlijk stromend riviertje. Geweldig. De camping eigenaren waren ontzettend vriendelijk. We konden vanaf de camping niet met onze camper het park in, maar hij had een prima alternatief. Een shuttle bus zorgde voor vervoer naar het park voor 15$ pp. retour.

Balder regelde een ophaaltijd (tot zijn eigen ontzetting bleek hij 9h00 's morgens te hebben afgesproken). Dus niet te laat naar bed.

We waren keurig op tijd op de ophaalplek en de shuttle bus was dat ook. Heerlijk relaxed werden we naar het park gebracht, een schitterende route. Het zou inderdaad met de camper haast niet te doen zijn geweest. In het park konden we gratis met de lokale bus van hotspot naar hotspot worden gereden. We lieten ons eerst afzetten bij het Giant forest waar veel prachtige enorme sequoia bomen staan. Je kon er om een prachtige wei lopen waar we ook nog een hert tegen kwamen. Daarna met het busje via het visitor center om nog ff wat te leren ook. Dan naar de boom der bomen, de beroemde Sherman tree. Dit is de grootste boom in kubieke meters ter wereld. Hij was inderdaad imposant, maar dat waren er meer. De bomen bleken ook broos en op de meest onverwachte momenten om te kunnen vallen.

 

 

 

 

 

 

Met enige moeite hebben we Balder weer weten te bevrijden. Hij kwam met de schrik vrij.

Na nog diverse mooie plekken bezocht te hebben zijn we tot slot nog even bij Moro peak geweest. Nou ja ff., het bleek een behoorlijk steile klim naar een rotspunt waar vandaan je een werkelijk schitterend uitzicht op het park had. Moe maar voldaan na weer een prachtige dag zijn we terug gebust naar het overstappunt waar we keurig op tijd door het gereserveede busje weer naar de camping werden gebracht. In het busje zat nog een passagier, een Braziliaanse Amerikaan die je deoren van de kop kletste. Wel heel leuk,hij wist best veel van Europa en Nederland en had in zijn jonge jaren (hij was inmiddels allang met pensioen) alsmetaalarbeider nog de toorts van Mien met de kaars op de huidige plek gemonteerd.

Nog even lekker afkoelen in ons lokale stroompje. Sequoia was prachtig en relatief rustig, zeker vergeleken met het Yosemite park. Een primaalternatief zou ik zeggen.

En het vervoer isperfect. Hoef je zelf lekker even niet achter het stuur en dat heeft ook wel wat.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!