Van Alpine naar Provo

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Na een inderdaad koude nacht, ontbijtje en ach ja een tankbeurt zijn we naar Salt Lake city gereden. De weg er naar toe was mooi (via het Kariboe nationaal park). De snelweg (Interstate 15) bleek mijlen voor Salt Lake tot aan Provo opengebroken te zijn (dit keer over bijna 60 mijl), waarbij de camper tussen betonblokken en voortrazende enorme trucks in veilige haven moest zien te laveren (is gelukt).

We zijn een paar uurtjes door Salt Lake gewandeld (waar op zaterdag nagenoeg alle winkels gesloten zijn in deze grote stad). Salt Lake is het centrum van de Mormonen en dat is onderdaad niet te missen. Wat Lourdes is voor het katholicisme is Salt Lake city voor de mormonen. Het was er erg warm, bijna 35°C, maar iedereen liep er keurig in het pak, met stropdas (voor de mannen) en in stemmig zwart voor de dames.

We zijn bij de tempel wezen kijken en bij een groot voorlichtingscentrum van de gelovigen van de laatste dagen van Jezus Christus. Ik moet eerlijk bekennen, ik had hier niet veel mee. De stad is echter uiterst modern en schoon. Er kwam duidelijk een hoop geld binnen. Dit leidt tot vreemde zaken zoals bij elk kruispunt een apart vogelgeluid voor de (waarschijnlijk blinde) voetgangers. Wij herkenden de koekkoek en de Kroet.

Voor extra veilgheid kon je bij het oversteken ook nog een vlaggetje meenemen wat je acht werd in een bakje aan de overkant van de weg weer terug te plaatsen.

We wilden ook nog iets van de Olympische spelen van 2002 zien, dus op naar de lokale VVV (zowaar wel open). De dame ter plaatse was zeer vriendelijk, maar had geen flauw idee waar e.ea. te vinden was. Gelukkig was haar mannelijke collega meer op de hoogte en belde zelfs voor ons naar de Olympic Oval om het juiste adres te pakken te krijgen.Dit alles duurde echter zolang dat we besloten om maar direct naar de camping in Provo te rijden.

Reacties

Ineke A long time ago

Leuk zo'n geiser maar die hebben ze in Duitsland ook een en ook daar weten ze hoe je van spuitend water een heel spektakel kunt maken. Maar ik moet toegeven de foto's van jullie geisers zijn veel indrukwekender, moeten we toch maar eens gaan bekijken. Is het jullie eindelijk een keer gelukt om voor het donker op een camping aan te komen?
Groetjes,
Ineke

Marijke A long time ago

Wat apart hè, dat een geloof zo'n stempel op een stad drukt. Dat kennen wij in Nederland eigenlijk niet. Wel prettig dat het meteen in hield dat het zo schoon was ;). Maar niet het licht gezien dus. Geen Poelifinario gehoord :)?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!