19 mei 2012: Hooverdam en nog meer Las Vegas

Door Jan en Sjé - 21-05-2012 07:58

19 mei 2012: Hooverdam en nog meer Las Vegas

En weer zijn we vroeg wakker. Het hotel bevalt ons prima. Alles is goed geregeld. Belangrijke ingrediënten zijn lekker dichtbij te halen (koffie en ijsklontjes). En de airco doet het gelukkig ook prima, wat het slapen goed doet. Na ons ontbijt rijden we in onze zwarte zoefbak naar de Hooverdam, 40 kilometer ten oosten van Las Vegas. Omdat we daar vroeg zijn, gelukkig geen rijen. De ontzettend grote dam is na zes jaar hard zwoegen door 5000 mannen, in 1936 gereed gekomen en voorziet nu maar liefst 4 staten en miljoenen mensen van water en stroom. We zijn aardig onder de indruk van het immense betonnen bouwwerk en Jan heeft erbovenop zijn eerste huh-huh-momenten van deze vakantie. Voor degenen die dit niet helemaal begrijpen: als Jan in de buurt komt van iets dat lijkt op een diepe afgrond, dan stoot hij soms vanwege zijn acuut opkomende hoogtevrees een soort van huh-huh-klanken uit. Theo, Gilles en Jaap weten hier alles van, want in de bergwandelvakanties bieden zij vaak eerste hulp. Maar goed, de dam is aan de achterkant meer dan 200 meter diep, maar Jan laat zich niet kennen. Met vrees voor eigen leven, maakt hij toch een paar aardige foto’s.

We krijgen verder een leuke rondleiding, ook naar de turbines binnenin de dam. En omdat Jan zijn hoogtevrees nooit echt laat winnen, gaat hij even later samen met Sjé ook nog de 400 meter hoge pasgebouwde boogbrug van de Route 215 op om van boven nog een foto te nemen van de Hooverdam.  

Op de terugweg doen we boodschappen in een grote supermarkt, slaan veel water in, en lopen ’s middags en 's avonds weer een deel van de Strip af. Eerst slaagt Sjé alsnog voor de koop-voor-mij-alsjeblieft-UGGs-in Amerika-opdracht van een vriendin en daarna eten we heerlijk in het Bellagio, het schitterende hotel waar de film Ocean’s Eleven (met George Clooney en Brad Pitt) werd opgenomen.

We zijn nog getuige van een prachtige waterorgel/fontijnenshow en we nemen ten slotte een kijkje bij de televisie-opnames van de World Series of Poker. Ze zien er in het echt inderdaad allemaal vreemd uit, die beroepspokeraars met zonnebrillen en petten op hun hoofd.

Dit was dan voor ons Las Vegas.

Morgen gaan we lekker naar het eerste natuurpark: dat van de Grand Canyon!

 

 

 

 

 

Reacties

Gerard sr 21-05-2012 19:26 {{button-5640}}

Jan je bent een held
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan