28 mei 2012: Bryce Canyon

Door Jan en Sjé - 31-05-2012 02:41

28 mei 2012: Hiken in Bryce Canyon

Vroeg op vandaag. In Utah waar we nu zitten, is het al een uurtje later dan in Arizona, dus voor ons doen moeten we er eerder uit dan anders. Niet erg, want we hebben er zin in: lekker wandelen. Het is opnieuw onbewolkt zonnig en de temperatuur wordt straks rond de 20 graden Celsius. Best lekker op een hoogte van 2500 meter, toch? We hebben besloten om maar liefst 4 trails te gaan lopen in Bryce. We beginnen met de wat kortere Queen’s Garden Trail, daarna de Navajo Loop, dan de wat zwaardere Peek-A-Boo Trail en we eindigen met de Rim Trail bovenlangs van Bryce Point naar Sunset Point, waar we de auto parkeren. We kunnen een lang verhaal kort houden: iedere wandeling is prachtig!

Bryce Canyon

Dankzij de zon die ieder uur de Hoodoo’s (de veelkleurige zuilen en pilaren van zandsteen en calciumcarbonaat) anders belicht, is iedere wandeling een lust voor het oog en voor de camera van Jan, die erop los schiet.

Bryce Canyon

Onderwijl moeten we wel vele honderden meters hoogteverschil overbruggen, maar we zijn gelukkig in goede conditie. De Navajo Trail leidt ons zelfs tussen de heel smalle maar kleurrijke spleten in The City en Wall Street.

Je moet er ook echt ín geweest zijn om te beseffen hoe mooi en bijzonder Bryce Canyon is.

We lopen gelukkig vele kilometers in de canyon en op de rand (rim) vrijwel alleen; de meeste toeristen doen namelijk wat wij gisteren deden: naar de grote uitzichtpunten rijden, uitstappen, fotootje maken en weer verder. Als je verder dan 150 meter van het uitzichtspunt loopt, is er geen hond meer. Wel veel lieve chipmunks die soms opvallend tam en bietserig zijn richting mensen. Leuk voor de foto’s, maar het hoort natuurlijk niet. Op het voeren van wilde dieren staat hier (terecht) een boete van 100 dollar, dus na het maken van onze foto laten wij de kleine bedelaar mooi voerloos achter. Law and order, we weten hoe het werkt in de Joe Es Ee!

Bedelaar in Bryce Canyon

Als we 13 kilometer hebben gewandeld houden we het voor gezien en scoren we met vermoeide benen al om 6 uur een overheerlijke steak in Ruby’s Inn. Sjé neemt rode wijn en Jan een ijskoude Budweiser. Helaas ook hier geen Wifi-verbindingen, dus het uploaden van de weblogs laat even op zich wachten. Morgen door naar Zion!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan