29 mei 2012: Red Canyon en Zion Canyon

Door Jan en Sjé - 31-05-2012 02:52

29 mei 2012: Via Red Canyon naar Zion Canyon

Een rustig reisdagje vandaag. De afstand tussen Bryce en Zion is nog geen 150 kilometer en er ligt nog een kleiner park tussenin waar we doorheen rijden: Red Canyon. Omdat we toch tijd genoeg hebben, stappen we daar ook even uit om de rode rotsformaties te bewonderen.

Red Canyon

Aan het begin van de middag bereiken we via de oostingang Zion Canyon National Park. Na een 1700 meter lange tunnel en een steile afdaling over Highway 9 komen we aan bij het Visitor Center, van waaruit gratis hop-on/hop-off pendelbussen rijden door het park. Omdat we na het halen van de trailgids onze nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen, stappen we op zo’n pendelbus en maken een rondje park van 70 minuten. We rijden langs alle mooie punten  van de groene vallei.

Zion Canyon Oostkant

In de Virgin River die de Zion Canyon in miljoenen jaren heeft uitgesleten, stroomt door de droogte van de afgelopen weken niet heel veel water. Dat maakt het juist leuk om de Narrows Trail te doen, die hikers dwars door de rivier naar de nauwe kloof in de bovenstroom van de Virgin River brengt. We besluiten dat morgen te gaan doen. Als we bij het Visitor Center terug zijn, picknicken we in de schaduw onder een boom. De temperatuur is vandaag gestegen tot bijna 30 graden en in de komende dagen wordt het steeds warmer.

Dan gaan we op zoek naar onze Cable Mountain Lodge. Het is even zoeken, we rijden er onbewust twee keer voorbij. Maar als we ons verblijf voor de komende dagen vinden, blijkt dat niet alleen op loopafstand van het Visitor Center te liggen maar ook superdeluxe te zijn. Sjé verbaasd en blij. Jan was vergeten dat hij een luxer hotel had geboekt in Zion. Een dubbele verrassing. We krijgen hier een king-size kamer met alles erop en eraan. Ook een heerlijk zwembad staat tot onze beschikking. Daar zijn we aan toe. Na de boodschappen voor morgen te hebben gedaan en speciale rivierhikeschoenen en wandelstokken te hebben gehuurd (zonder die dingen kom je in de rivier morgen niet ver) gaan we lekker luieren bij het zwembad. Jan neemt een frisse duik.

Pool Cable Mountain Lodge in Springdale UT

’s Avonds eten we pasta. We zien een kolibri zich tegen een raam te pletter vliegen. Hij of zij ligt dertig seconden voor dood op de grond, maar op het moment dat Jan eerste hulp wil gaan toepassen, komt het vogeltje bij en vliegt er snel vandoor. Rare vogels hier in Zion  angel.

Morgen vroeg op, want de Virgin River wacht. We gaan lekker canyonhiken door de rivier!   

Reacties

ineke brouwer 31-05-2012 09:09 {{button-5874}}

Ik ben sprakeloos!!!!!!!
Wat mooi!!!!
xx

lydia 31-05-2012 17:59 {{button-5902}}

Fantastisch levens genieters.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan