25 mei 2012: Grand Canyon North Rim

Door Jan en Sjé - 30-05-2012 05:24

25 mei 2012: Genieten op de North Rim van de Grand Canyon

Na een koude nacht (we vonden de verwarming van onze lodge pas in de ochtend) ontbijten we met uitzicht op de Grand Canyon in het statige hoofdgebouw van Grand Canyon Lodge. De omelet laat door een probleempje in de keuken even op zich wachten maar met zo’n grandioos uitzicht op de Grand Canyon maakt een uurtje meer of minder ons niks uit. Na het ontbijt trekken we erop uit voor onze wandelingen. We beginnen ’s ochtends om 10.30 uur met de ruim twee uur durende Uncle Jim Trail, die via een glooiend bospad door een in 2006 afgebrand bos naar het Uncle Jim's Point, een mooi uitzichtpunt, leidt.

Uncle Jim's Point

We passeren zo nu en dan luiere toeristen op muilezels. ’s Middags lopen we een stuk van de Kaibab North Rim Trail, die zeer steil naar beneden gaat en, als je 6 uur zou doorlopen, uiteindelijk bij de Colorado River uitkomt. Wij gaan maar een klein uurtje naar beneden en eten onze boterham als lunch op een rotspunt met een prachtig uitzicht. Er komen dan al sportieve hikers naar boven die ’s ochtends vroeg vanuit de South Rim over de Bright Angel Trail zijn gelopen. Het wordt hier dringend afgeraden om op één dag naar beneden én weer omhoog te gaan, maar er zijn altijd mensen die het risico nemen. We hoorden overigens ook dat de toerist die een paar dagen geleden naar beneden was gevallen, inderdaad is omgekomen doordat hij, staand op een randje van de afgrond, een mooie foto wilde nemen, maar ineens door een onverwachte windvlaag werd gegrepen. Zijn vrouw, nu zijn weduwe, stond erbij en keek ernaar. Vreselijk. Gelukkig heeft Jan hoogtevrees.

Sjé heeft lef!

Na de lunch gaan we weer naar boven. Onze conditie is heel goed, zo blijkt. We halen tijdens het klimmen een aantal mensen in die van een uurtje hiken al uitgeput zijn geraakt. Sjé praat een uitgeputte Duitse vrouw, die nog 10 minuten moet maar echt bijna niet meer kan, moed in. Wat een schat, is ze toch, hè. Terug op de top rusten we lekker uit bij de Lodge met een wijntje en weer een grandioos uitzicht.

Jan geeft de benen rust op de North Rim

’s Avonds, na het aanschouwen van een prachtige zonsondergang, eten we in het grote restaurant van The Lodge. Sjé eet zalm, Jan een overheerlijke Sirloin Steak. De rode wijn die we erbij drinken, Dynamite Cabernet Sauvignon California, moeten we echt onthouden. Wat is die ontzettend lekker! Terug in onze blokhut, slapen we, nu met de verwarming een beetje aan, als ossen negen uur achter elkaar. Voor morgen is er sneeuw voorspeld – echt waar, het wordt kouder…

Onze blokhut of lodge op de North Rim

 

Reacties

Torben 30-05-2012 07:10 {{button-5825}}

Zeer goede reis verslag - heel leuk om te lezen, komt het ook als boek?

Geniet er van en fijne vakantie 😄😄

Inge van Beem 30-05-2012 07:25 {{button-5826}}

Wat geweldig weer om jullie zo te volgen. Prachtige foto's wat zijn ze mooi en wordt er leuk geschreven. Hele fijne tijd nog daar in de USA. Genieten!!!

ineke Brouwer 30-05-2012 09:50 {{button-5832}}

Het blijft genieten!!! Wat een geweldige natuur!!!
Erg leuk om jullie te kunnen volgen.
PS: nog geen baby.
Ik kijk al weer uit naar het volgende bericht.
Heel veel plezier!!!!
Liefs
Ineke

Gerard sr-Pa 30-05-2012 10:56 {{button-5836}}

van wie zijn die mooie benen

Ciel en Harrie 30-05-2012 19:13 {{button-5850}}

Al deze romantische plaatjes brengt je in een romantische bui toch Jan ???....moet je niet wat vragen :)...uhh dit kan natuurlijk van alles zijn hoor. Doen jullie voorzichtig daar want als ik die vreselijke verhalen lees... Jan je bent een top fotograaf.

lydia 31-05-2012 01:14 {{button-5861}}

O, wat een hoogte en wat dapper van jullie.Dat had ik niet gedurfd.
Jan hoe heb je die foto durven nemen van je benen.
Jij met je hoogtevrees.!!!Het is
heerlijk genieten voor jullie. Een jaar daarvoor waren Suana en Dennis daar nog.
Dikke kussen en doe voorzichtig.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan