8 juni 2012: San Francisco

Door Jan en Sjé - 09-06-2012 08:35

8 juni 2012: San Francisco en Alcatraz

Vandaag bezoeken we Alcatraz, het wereldberoemde gevangeniseiland waarover meer overdreven legendes bestaan dan nuchtere waarheden. Van 1934 tot 1963 was dit een staatsgevangenis, waarin onder anderen de beruchte Al Capone 4 jaren heeft vastgezeten. Inmiddels is Alcatraz een nationaal park én één van de meest gewilde toeristische attracties van San Francisco.

Je moet echt ver van te voren je toegangstickets bestellen, want meestal zijn de toegangsbewijzen niet meer verkrijgbaar tijdens je verblijf in de stad. Gelukkig hebben wij kaartjes voor de boot en het eiland. Na een lekker ontbijt-broodje in de Subway lopen we naar Pier 33. We zorgen dat we vooraan in de rij staan en een goed plekje op de boot bemachtigen, voor mooie foto’s. Het is prachtig zonnig weer, onbewolkt, 18 graden Celsius, maar er staat wel een stevige bries. Het is slechts 12 minuten varen naar het eiland, maar we krijgen tijdens de overtocht wel prachtige uitzichten op de bruggen en op de skyline van San Francisco gepresenteerd. Aangekomen op Alcatraz gaan we meteen naar het cellhouse, het grote en indrukwekkende cellencomplex, waar destijds tussen de 222 en 320 gevangenen werden vastgehouden. De cellen zijn klein en benauwend.

We ontvangen een koptelefoon voor een Nederlandstalige audio-tour, die ontzettend leuk is. We worden rondgeleid in het cellhouse en krijgen een levensechte indruk hoe belabberd het leven destijds in deze gevangenis moet zijn geweest. Zo horen we verhalen over een aantal mislukte ontsnappingen en over schietpartijen met dramatische afloop. Jan zit even in de isoleercel, The Hole genaamd. Heel even maar, anders zou hij niet meer zo lachen.

Na 3 uur hebben we zo’n beetje alles gezien en gehoord en gaan we weer terug met de boot naar Pier 33. Alcatraz is echt leuk om eens geweest te zijn.

De rest van de middag en avond genieten we van lange wandelingen door het zeer heuvelachtige San Francisco. Uiteraard maken we ook een ritje met de cable car, de halfopen tram die aan een ondergrondse kabel wordt voortgetrokken over de steile straten van de stad. Dat is echt een belevenis, want je kunt niet alleen zitten op een bankje in de tram, je kunt ook aan de zijkant van de tram staan. Sjé vindt het prachtig en heeft er schik in om staand op de zijkant van de tram alle voorbijgangers als een koningin toe te zwaaien.

Bij de grote Grace Cathedral, midden in de stad, gaan we ook nog even naar binnen en steken we voor de ons ontvallen geliefden kaarsjes aan.

’s Avonds eten we op de kruising van Columbus Avenue en Union Street in Michalangelo’s Cafe een heerlijke Italiaanse maaltijd en daarna lopen we via China Town terug naar het hotel, waar we moe maar voldaan terugkijken op weer een geslaagde vakantiedag.

Morgen gaan we op onze laatste dag onder andere lekker fietsen over de Golden Gate Bridge.

Reacties

jennyfer 09-06-2012 13:52 {{button-6104}}

Sjé, Als je de kans nog krijgt even bij Macy's binnenpiepen! Parfumerie afdeling heeft super voordelig de complete Ed Hardy-lijn (luchtje wat ik toen mee had naar de sauna), zonnebrillenafdeling heeft mooie betaalbare Oakley zonnebrillen en last but not least de damesafdeling heeft alle soorten Levis spijkerbroeken voor $25,00!!
Veel plezier morgen met de fiets op de Golden Gate! Niels is daar bijna tussen de spijltjes door naar beneden gedonderd! Hij wilde kijken of hij een zeehond kon zien. Nadat we weer aanspreekbaar waren na de rolberoerte heeft Dennis vervolgens Niels in de houdgreep genomen om weer veilig van de brug naar de camper te komen. Geniet ervan!!! Dikke kus

Gerard sr-Pa 09-06-2012 15:10 {{button-6107}}

Kom er maar uit Jan , die tralies staan je niet

Gert 09-06-2012 20:15 {{button-6113}}

Wat een waanzinnige reis! Ontzettend mooi dus. Ik wil ook !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan