10 juni 2012: terug naar Nederland

Door Jan en Sjé - 11-06-2012 14:16

10 juni 2012: terug naar Nederland

De koffers zijn na het wakker worden en douchen heel snel gepakt en we gaan, nog mooi vóór de bestelde taxi ons bij het hotel komt ophalen, om 09.00 uur nog even lekker ontbijten in het Café de la Presse aan de overkant van ons hotel. Onze laatste omelette in de Joe Es Ee smaakt ons nog heerlijk en in het zonnetje fantaseren we hoe het toch zou zijn als we al gepensioneerd zouden zijn en nu nog drie weken of zo aan onze prachtreis zouden kunnen vastplakken. Helaas, die luxe hebben we nog niet, we zijn nog niet gepensioneerd en op ons werk verwacht men ons de komende week al weer, dus we moeten vandaag echt terug. De taxi brengt ons snel – het is een rustige zondagochtend – naar de luchthaven en vóór we er erg in hebben zitten we in onze stoelen van de Boeing 747-400 die de KLM vandaag voor vlucht 606 van SFO naar SPL inzet. Om 14.00 uur zien we uit ons raampje San Francisco in volle glorie nog even onder ons vandaan schieten. Bye bye, daar gaan Jan en Sjé dan weer uit de joe es ee!  

De terugvlucht verloopt net als alle andere reismomenten in de afgelopen weken buitengewoon voorspoedig. We kijken in het vliegtuig een paar goede films – vooral de recente Franstalige film Intouchables is een aanrader!

Op maandagochtend om precies 09.00 uur landen we met die grote KLM-kist toch heel zacht en soepel op Schiphol. Wel raar hoor, om een hele nacht over te slaan en ineens een dag verder te zijn. Het is al 11 juni nu, weer in de ochtend.

Als we op Schiphol door de douane zijn en de koffers heelhuids van de band hebben geplukt, staat Heleen ons buiten met de auto op te wachten, die schat. Ze had nog net een uurtje om ons op te halen, wat een luxe. Nu zitten we lekker thuis, waar Heleen, Bas en Rolinka gezorgd hebben voor bloemen en een fles wijn op tafel. En een lieve welkomstkaart. Dank jullie wel! We proberen vandaag zoveel mogelijk onze slaap maar uit te stellen, dan zitten we hopelijk snel weer in ons gewone Nederlandse ritme. Sjé zoekt, ook om wakker te blijven, vanmiddag de kapper op. Jan gaat post lezen, koffers uitpakken, een was draaien, zijn duizenden foto’s van Amerika veiligstellen en ook nog deze blog schrijven. Ach, het is ook wel weer fijn om thuis te zijn.

We zijn ontzettend dankbaar dat we deze prachtige en onvergetelijke reis hebben mogen maken. Het is beslist niet vanzelfsprekend en dat beseffen we maar al te goed. En ook zijn we heel erg blij en dankbaar dat alles deze reis zo voorspoedig verlopen is. Fijn dat we nu weer veilig terug zijn, met al die heerlijke vakantieherinneringen!  

Onze dank gaat ook en vooral uit naar het geweldige team van Tioga Tours in Kloosterburen dat ons al vanaf het eerste contactmoment via internet super geholpen heeft met de voorbereidingen van deze heerlijke reis. Alles wat vervolgens door de teamleden van Tioga Tours voor ons zou worden geregeld, is uiteindelijk ook echt super goed en tot in de puntjes geregeld: van vliegtuigvluchten tot autohuur, van hotelovernachtingen tot zelfs routeboeken. En niet te vergeten: ook fantastisch is deze weblogmogelijkheid, waar we met veel plezier gebruik van hebben gemaakt. Duizend maal dank en hulde dus aan jullie allemaal, daar bij Tioga Tours in Sint Jans Klooster! De volgende keer gaan we zeker weer met jullie hulp en steun. Want in Amerika (of anders wel Canada) zullen ze Jantje en Sjeetje vast nog een aantal keer zien.

Ten slotte: alle vrienden en familieleden, erg bedankt voor het meelezen en meebeleven van onze reis. Binnenkort vertellen we onze avonturen weer live aan jullie! Dag allemaal, dit was onze laatste update van de reis. Morgen weer werken...

Reacties

Gerard sr-Pa 11-06-2012 14:25 {{button-6168}}

GELUKKIG ZIJN JULLIE WEER VEILIG THUIS VOOR ONS WAS HET OOK EEN BELEVENIS OM ALLES TE LEZEN WIJ WAREN OOK EEN BEETJE IN DE JOE ES EE. WIJ ZIEN JULLIE DONDERDAG. BEL NOG WEL

Rieta 11-06-2012 14:46 {{button-6169}}

Welkom op de NL bodem.
Geniet van dit verslag.
Elke dag verplicht helemaal lezen en je zit weer in die geweldige reis! Wat heb ik genoten van de foto's en de teksten.
De volgende opdracht: zoek de ontroerendste beelden uit en hang ze aan de muur in HET ANKER te Monnickendam waar je op 16 september al je vrienden en volgers uitnodigt voor een LIVE gesprek met de beroemde Jan en Sje. Ze zien dan levensgroot jullie foto's!

Dank

Runningels 11-06-2012 18:59 {{button-6178}}

Hopelijk geldt dit ook voor jullie: Erg jammer dat het voorbij is, maar blij dat je weer heelhuids thuis bent.
Tot gauw!!!!!

Kees Martens 21-06-2012 21:16 {{button-6453}}

Leuke blog en super foto's Jan! Geweldig dat je deze unieke ervaring zo wil delen.
Groet, Kees
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan