21 mei 2012: Grand Canyon South Rim

Door Jan en Sjé - 22-05-2012 07:03

21 mei 2012: wandelen aan de South Rim

Het is niet te bevatten: Sjé wordt, nog vóór Jan, om 6.15 uur wakker. Na een half uur vindt ze het wel genoeg en maakt Jan wakker. “Kom op, Jan, het is mooi weer, lekker vroeg ontbijten en op pad!” Familie en vrienden zullen niet geloven dat Sjé zoooooo vroeg op is. Het kost haar normaal gesproken ontzettend veel moeite en het wakker worden gaat anders altijd in etappes! Waar een eerdere jet lag al niet goed voor is. Ook in dit hotel, vlak vóór de ingang van de Grand Canyon, is alles weer super geregeld, dus ook weer een lekker ontbijt. We besluiten tijdens het eten om op het nabij gelegen vliegveld te gaan informeren voor een helikoptervlucht boven de Grand Canyon één dezer dagen. Dat lukt. Morgenvroeg moeten om 7.30 uur inchecken en om 8.00 uur vertrekken we dan voor een vlucht van circa 50 minuten. We hebben dus weer iets in het verschiet.

Vanaf het vliegveld gaan we op weg naar het begin van de route van de Bright Angel Trail. Daar aangekomen hebben we na een paar stappen toch een klein probleempje. Sjé hoort: “Huh, huh,huh!”... en Jan wordt echt acuut misselijk van de hoogtevrees. Het moet gezegd worden: het is een gigantische afgrond waar je in kijkt, het pad is erg smal en er is geen railing, dus wel begrijpelijk. We besluiten daarna maar meteen om een andere wandeling te gaan maken en gaan de Rim Trail lopen. Deze route loopt helemaal bovenlangs, direct langs de rand van de Canyon, en gaat dus niet de diepte in. Af en toe is er wel een afgrond, maar dan kan Jan iets van het pad afwijken en verder bovenlangs lopen. We lopen zo een prachtige route  van 13 kilometer met op heel veel punten de meest spectaculaire uitzichten. Jan moet soms heel wat angst overwinnen, maar hij maakt wel weer prachtige foto’s.

Iedere keer weer is ons uitzicht anders, qua diepte, kleur en vergezichten. Prachtig en indrukwekkend!

Na een wandeling van 5,5 uur komen we toch aardig moe (want het is erg warm vandaag, 37 graden) aan het eind van de route aan, waar we na een welverdiend ijsje de gratis bus van het park  terug pakken. In de Bright Angel Lodge nemen we een heerlijk koel wijntje en eten we een lekkere steak. We zijn op tijd klaar om nog van een schitterende zonsondergang te genieten.

Morgenochtend vroeg op, want we gaan dus vliegen!

P.S. Ineke en Henk, jullie moeten deze reis beslist ook maken. Henk zal zijn hart ophalen met fotgraferen! 

 

 

 

Reacties

Ineke Brouwer 22-05-2012 09:41 {{button-5658}}

Hoi lieve Jan en Sjee
Wat een prachtige beelden!!!! Dat er zo iets moois bestaat!!!! Ben benieuwd naar de beelden van de helikopter.
Liefs Ineke

Jolanda 22-05-2012 15:15 {{button-5669}}

Leuk hoor zo'n reisverslag net of ik er zelf weer ben. Hoop dat de vlucht leuk was, ik zelf ben met zo'n klein vliegtuigje geweest was een beetje turbulent kwam kots misselijk uit dat ding

Ciel en Harrie 22-05-2012 20:14 {{button-5679}}

He zussie, ik herken je bijna niet...06.15 opstaan!!?? Super hoor. Je moet maar zo denken "hoe eerder ik op sta hoe meer we kunnen zien, dus...volgende keer 6.00 uur??
Haha.
Jan het zijn prachtige fotot's. Het is of je er zelf tussen staat en ook wij zijn trots dat je met zo'n hoogte vrees zulke mooie fotos'maakt. Dikke kus
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan