26 mei 2012: Grand Canyon North Rim

Door Jan en Sjé - 31-05-2012 02:26

26 mei 2012: North Rim Grand Canyon

Als we wakker worden om 07.30 uur kijkt Sjé meteen uit het raam. Gelukkig geen sneeuw. Wel is het berekoud geworden: nog geen 5 graden Celsius! We doen warme kleren aan, al zitten onze koffers daar niet vol mee . Na een onevenredig duur ontbijtje in de Deli, gaan we met de auto naar de oostkant van de North Rim. Eerst naar Point Imperial op bijna 2700 meter hoogte, waar we woensdag met de helikopter overheen zijn gevlogen. We herkennen de rotsen meteen. Het is veel groener en hoger hier aan de noordkant dan aan de zuidkant. Prachtige uitzichten, alle kanten op. De South Rim, met name Desert View met de wachttoren, maar ook het grote Kaibab Plateau en de hoge San Francisco Peaks in de verdere verte, zijn mooi zichtbaar vandaag. Jan schiet weer, soms met zijn ogen dicht vanwege de hoogte, raak met zijn camera. Dankzij wat wolken aan de overigens blauwe lucht, worden die vast heel mooi vandaag. Het waait wel hard en de jas moet aanblijven.

Point Imperial North Rim Grand Canyon

Na Point Imperial rijden we naar Cape Royal, weer zo’n indrukwekkend uitzichtpunt. Daar lopen we wat korte trails en bewonderen we opnieuw de grootsheid van de Grand Canyon. Vervolgens rijden we de weg in etappes terug en maken nog twee langere wandelingen. Eerst de Cliff Spring Trail van twee kilometer naar een wonderschone vallei waarin onder ver overhellende rotsen over het smalle pad een waterbron ontspringt. Daarna lopen we de grootste trail van vandaag, de Cape Final Trail, een schitterende boswandeling van bijna twee uur naar Cape Final. Omdat daar alleen maar hikers kunnen komen, is het er rustig en zijn we daar een tijdje helemaal alleen. De view vanaf Cape Final beslaat bijna 270 graden (van noordwest, via oost, naar zuidwest) en dit uitzicht is echt overweldigend mooi. Jan overwint zijn hoogtevrees en maakt een hele serie foto’s die later (na bewerking thuis) het spectaculaire panorama moeten doen herleven. Hopelijk lukt dat. We blijven nog een kwartier alleen op de rots, genietend van de schoonheid van dit stukje ongerepte aarde.

Cape Final

Terug bij Grand Canyon Lodge drinken we een borrel in de Saloon, Rough Rider geheten, en eten we lekker en gemakkelijk bij de Deli kippensoep, sla en pizza. Dan naar onze warme blokhut, waar we lekker tijd hebben voor onder andere dit weblog.

North Rim Grand Canyon

Morgenochtend door naar Bryce Canyon. Hopelijk hebben we daar wel internet, want onze blogs en foto’s hebben we al drie dagen niet kunnen uploaden.  

North Rim

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan