24 mei 2012: Page, Horse Shoe Bend en Antelope Canyon

Door Jan en Sjé - 30-05-2012 03:42

24 mei 2012: Page, Horse Shoe Bend en Antelope Canyon

Na een prima nacht in ons hotel in Kayenta, besluiten we vandaag op weg naar de North Rim van de Grand Canyon wat langer in ons doorkomststadje Page te verblijven. Page is een stadje dat pas ruim 60 jaar geleden is ontstaan. De eerdere Hoover Dam nabij Las Vegas was zo’n succes, dat in de jaren 50 van de vorige eeuw werd besloten een tweede grote dam in de Colorado aan te leggen. Duizenden arbeiders creëerden in 1963 de Glen Canyon Dam, die het immense Lake Powell deed ontstaan, een kunstmatig meer met meer dan 3000 km aan kustlijn. Bij de dam ontstond het plaatsje Page, van waaruit tegenwoordig veel watersportactiviteiten worden ontplooid. Rond 2002 werd in de buurt van Page een schitterende kloof ontdekt, een zogenaamde Slot Canyon, Antelope Canyon genaamd. Die wordt nu door Indianen geëxploiteerd. In die kloof gaan we natuurlijk graag een kijkje nemen en we reserveren ’s ochtends vroeg in Kayenta al telefonisch een ticket voor de anderhalf uur durende rondtour van half 2 ’s middags. We komen na een fantastische rit van anderhalf uur door een stuk wonderschoon niemandsland om 10.30 uur aan in Page, dus hebben we nog mooi wat tijd om een Wal-Mart (een soort Super Maxis) te ‘plunderen’. Twee klapstoeltjes rijker, gaan we daarna nog even kijken bij de Horse Shoe Bend, een prachtige canyon waarin de Colorado kronkelt in de vorm van een hoefijzer.

Horse Shoe Bend

Het is er bloedwarm, en we moeten vanaf de parkeerplaats nog een lekker stukje lopen. De picknick bij de indrukwekkende kloof  op onze nieuwe kleine stoeltjes is onvergetelijk. De Horse Shoe Bend is prachtig, we kijken er vanaf een hoogte van 250 meter mooi in. Onze stoeltjes zijn inderdaad stoeltjes: we hadden niet goed op het etiket gekeken. Het blijken kinderstoeltjes te zijn, maar onze billen passen er nog precies in. Geluk bij een ongeluk: we kunnen ze gewoon gebruiken, want ze zitten prima en ze zijn nog lekker licht draagbaar ook. Maar het is geen gezicht natuurlijk. We trekken ons er niks van aan en onze broodjes smaken heerlijk.

Dan naar de Antelope Canyon. We worden door een aardige Indiaan, die later slechts kwart Indiaan, en verder half Spanjaard en kwart Amerikaan blijkt te zijn, in een 4-wheel-drive naar de Antelope Canyon geleid, waar hij ons een interessante rondleiding geeft met allerlei goede tips voor mooie foto’s. Jan schiet zijn kaartje helemaal vol. De Antelope Canyon is een kleine maar indrukwekkende kloof waar het zonlicht de warme kleuren van de prachtig (door wind en water) uitgesleten zandsteenwanden iedere minuut doet veranderen. Als je ooit in de buurt van Page komt, vergeet dan nooit deze Antelope Canyon te bezoeken. Het liefst midden op de dag, want als de zon hoog staat, dan zijn de kleuren en vormen van de Canyon op hun mooist.

Sjé in Antelope Canyon

Antelope Canyon

Terug in Page doet Sjé om 16.00 uur nog even een kledingshop aan, waar zij twee mooie broeken scoort. En dan gaan we verder naar de North Rim van de Grand Canyon. Na 70 kilometer houden we nog even een stop bij de mooie dubbele Navajo Bridge over de Colorado die de South en North Rim met elkaar verbindt.

Navajo Bridge

Om 19.30 uur, precies bij zonsondergang, komen we aan bij de North Rim. Daar mogen we heerlijk eten in de Deli en uitrusten in onze oergezellige lodge, een soort van blokhut, maar dan ingericht en uitgerust als hotelkamer. Helaas geen internetverbinding hier, maar we hebben het naar onze zin!

Morgen gaan we wandelen, dus lekker vroeg onder de wol. Het wordt vannacht koud.

Reacties

Nelleke 30-05-2012 08:25 {{button-5828}}

Psychedelic baby!

Gerard sr-Pa 30-05-2012 10:56 {{button-5835}}

willen jullie nog wel terug het is werkelijk adembenemend

moontje 30-05-2012 15:47 {{button-5842}}

Aan de North Rim zijn wij niet geweest, echt overweldigend. liefs Moontje

Rieta 30-05-2012 16:38 {{button-5844}}

Adembenemend!
De foto is geschoten!

lydia 31-05-2012 01:24 {{button-5863}}

Als ik dit zie wil ik er ook eens heen.
Fantastische foto's . Die kleuren en Sje . geweldig allemaal om dit te zien.
Sje is af en toe niet herkenbaar.
Geniet en nog eens geniet beiden ervan.

Ernst 31-05-2012 16:40 {{button-5897}}

Shiiiit....
Niet geweten, Page zijn wij destijds heel hard aan voorbij gereden :(
Wat een waaaaaanzinnig mooie foto's!!

Patricia 31-05-2012 21:56 {{button-5914}}

Ik kon bij het zien van die mooie foto's alleen maar Jezus Christus zeggen....sorry....maar wat is dit mooi!!!!!

Roger 05-06-2012 20:56 {{button-6016}}

Wat een prachtige foto's! Ik wens jullie een fijne vakantie verder en lekker genieten van de mooie dingen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan