19 juli

Door H. Keijzer - A long time ago

We vertrekken niet heel vroeg uit Bryce canyon, en al na een half uur rijden stoppen we bij Red Rock Canyon om daar rond te kijken. 2 dagen eerder lukte dit niet vanwege de regen.
We bekijken het bezoekerscentrum en maken een korte rondwandeling. Het is er ook weer erg mooi! We ontdekken dat er een boom groeit die naar butterscotch ruikt!
Daarna rijden we weer verder tot we in Kanab komen, de plek waar we graag even boodschappen doen. In de supermarkt merken we dat we in een echte mormonenstad terecht zijn gekomen: we zien wat mensen en kinderen die wat bijzonder gekleed gaan, en we merken dat er in de supermarkt geen alcoholische dranken verkocht worden. Nadat we de boodschappen hebben gedaan eten we wat en rijden door naar Page, waarbij we weer door fantastisch ruige en lege droge gebieden rijden. Het is het stroomgebied van de Arizona. Het gebied heet de Glen canyon en in deze canyon is een grote dam geplaatst:  de Glen Canyon dam en dit vormde lake Powell.
Wij vinden de camping in Page al snel en zien daar een asfalt en grintterrein met wat boompjes en veel grote campers en caravans.  We hadden al gereserveerd en kijk: we hebben de enige plek met 2 bomen! Schaduw is een groot  goed als het 37 graden is!
Camper plaatsen, en hup het binnen(!)bad in! Overigens is het meteen al weer laat: er zijn vandaag 2 dingen gebeurd: we reden van Utah weer Arizona in en we reden het gebied van de Navajo indianen in. De camping wordt gerund door Navajo. De Navajo doen niet aan zomertijd dus de klok is weer een uur achteruit gegaan waardoor het verschil met Nederland weer 9 uur is.
's Avonds doen we lekker buiten onder een lantaarn een spel Carcassonne.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!