30 juli

Door H. Keijzer - A long time ago

We slapen ietsje uit, ontbijten lekker buiten en maken ons op voor een dagje Yellowstone. Voor het eten heeft Hugo al even gesproken met de buurman, die in zijn eentje een maand op de camping staat en elke dag Yellowstone in gaat. Hij hoopt voor ons dat we beren zien maar voor zichzelf hoeft dat niet zo nodig. I hope I won't be a mail today.....

We nemen de noordkant van het park, wat meer de hoogte in en natuurlijk veel om te zien. Natuurlijk zien we weer hete bronnen, prachtige watervallen, mooie uitzichten en helaas een forse wegwerkzaamheid die zorgt dat we over een traject van 25 miles al gauw een anderhalf uur doen. Tussendoor gebeurt dan een van de dingen waar we op hopen: we zien een bizon, lekker liggend herkauwend in het gras!

En het is ook gaan regenen dus dat is niet helemaal hoe we het hadden gedacht.

Gelukkig zijn we van plan nog wat door te rijden, en onze ervaring in Zweden met regen is dat we dan goed naar wild op moeten gaan letten. We rijden door een dal en kijken tegen de wanden op en ineensroept Hugo:daar een beer! We remen en stoppen (mag helemaal niet daar! Foei!) De achterliggers halen ons in zonder te stoppen (sukkels) en wij zien een grizzly moeder met haar jong door het gras rennen!!!!

Iets verder stoppen we op een officlele turnout, de beren laten zich daar niet zien helaas, maar de stemming zit er in. Iets verder bekijken we nog een prachtige waterval, en wat ons daar het meeste trekt is het skelet van waarschijnlijk een hert aan de overkant. Met de verrekijker zien we dat een van de poten een paar meter verder ligt. Dit hert moet als maaltijd gediend hebben! En als we weer verder rijden loopt er een coyote op de weg!

We rijden verder en bezoeken weer prachtige bronnen, en op de terugweg naar de camping koken we onderweg ons maaltje. In het halfdonker bekijken we een laatste geisergebiedje, tot kriebels van Agnes want die denkt overal aan bobcats, cougars, wolven, beren en coyotes, maar het blijft bij een mountain cottontale rabbit!

In het piikedonker parkeert Hugo de camper achteruit op het plekje en klaar....

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!